Dator > det bästa sättet att låsa ner en bärbar dator

 • det bästa sättet att låsa ner en bärbar dator


 • Det är mycket lätt för individer att stjäla information från din dator. Det finns alla typer av program som finns för att stoppa skräpposten och hackare tar sig in ditt system, men när datorn är nås genom att lämna den på en offentlig plats eller att den blir stulen, gäller en helt ny uppsättning regler för låsning av datorn.

  fysiskt skydd

  Titta på hur du bär din laptop. I många fall, den bärbara datorer som stjäls är från dator påsar själva, inte från vanliga ryggsäckar eller andra väskor. Använd en portabel lås och kedja som du kopplar till datorn. Detta krokar datorn från säkerhetsuttag till tabellen eller andra arbetsstation. Om du inte har en säkerhet facket på datorn, speciellt lim finns att binda enheten till datorn. De finns också tillgängliga kan fästa på din väska när du transporterar den.

  Det finns andra system som de som har synliga lås som ofta förhindra att någon ens försöker stjäla laptop grund av sina insatser för att få enheten upplåst.

  Information Säkerhetskopior och lösenordsskydd

  Säkerhetskopiera all information på din dator regelbundet. Spara den på CD, DVD, USB-minnen, portabla hårddiskar eller oavsett din medium valet är. Således, om din dator blir stulen, du kommer inte att ha förlorat din viktig finansiell information eller annan information och dokument som du behöver.

  Skapa ett lösenord för din dator via BIOS. Om datorn blir stulen kommer individen inte att kunna komma åt din information utan lösenordet. Det kommer också att hindra honom från att kunna ändra inställningar och lösenord för uppstart. För att komma åt BIOS-system, trycker på Radera Esc och F1. När du har lösenord inrättas, måste du kanske starta om datorn. Denna process kan variera på olika system. Medan du gör detta, omöjliggöra alla andra enheter utom hårddisken medan du är offentligt.

  kryptering

  Även om din dator har länge lösenord och andra skydd, det finns proffs som kan komma förbi detta. För dessa fall finns det en annan rutt du kan ta, och det är inte så komplicerat som det låter. Använda kryptering innebär att även om någon gör åt din information, kommer hon inte att kunna läsa det. Det kommer att presenteras som kodade kod-liknande material.

  Du behöver inte programmera denna kryptering själv. Du kan köpa ett program som du laddar ner, och det kommer att kryptera allt för dig. De enda personer som kommer att kunna läsa informationen är de som har lösenord. När du har installerat programmet, aldrig hålla dessa lösenord med eller nära den bärbara datorn.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Compact Flash-minneskort använder

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar skärmen på en bärbar dator
 • top fotoskrivare
 • Lägga till en processor
 • hur du byter bläckpatroner HP Officejet J4680 allt-i-ett skrivare
 • hur man ändrar ata på bärbara datorer
 • hur man använder dubbla bildskärmar
 • hur man ansluter en MD på en dator
 • hur man bifoga flera SATA-hårddiskar
 • hur du installerar en skrivardrivrutin på xp
 • hur du ändrar volymen på en Toshiba satellit