Dator > Inaktivera ett integrerat grafikkort

 • Inaktivera ett integrerat grafikkort


 • Inaktivera datorns inbyggda grafikkort innan du installerar ett nytt kort förare. Om du inte gör det kan resultera i konflikter mellan de två grafikkort. Det finns två sätt att stänga av ett integrerat grafikkort: via datorns Basic Input Output System (BIOS) eller via Windows med hjälp av Enhetshanteraren och Lägg till eller ta bort program (eller ett annat operativsystem liknande funktioner). Inte alla BIOS har möjlighet att stänga av ett installerat integrerat grafikkort

  BIOS


  1.
  Starta om datorn genom att välja Start> Stäng av, och välja Starta från alternativmenyn.

  2.
  Tryck på knappen visas på skärmen i BIOS när datorn har startats om. (Rätt nyckel kommer att variera beroende på datorns tillverkaren, om så krävs, läs datorns manual eller kontakta tillverkaren för att avgöra vilken nyckel som används, håll sedan knappen innan datorn startar och tills BIOS stövlar. ) Vanligen BIOS nås genom att använda en av F-knapparna eller Delete.
  3.
  Navigera i BIOS menyerna (du bör nu vara i en blå skärmade menyval) och titta efter en inställning som heter "ombord", "integrerade video" eller "VGA". Detta bör finnas i Integrated Peripherals avsnitt, men det kan vara i en annan i menyn alternativ beroende på BIOS-tillverkare, alternativet kanske inte är tillgängliga alls på vissa modeller (om så är fallet, inaktivera kortet i Windows) .
  4.
  Ändra integrerad grafik inställningen till "handikappade" eller "off" genom att slå Enter för att växla mellan alternativen.
  5.
  Spara ändringarna och avsluta BIOS genom att trycka på motsvarande F-tangenten (den kommer att visas längst ned på skärmen under Save and Exit), och välja "Y" för Ja för att bekräfta.

  Windows


  1.
  Medan datorn är på, högerklicka "Den här datorn" (eller "Dator" i nyare versioner), och Välj "Hantera".
  2.
  Välj "Enhetshanteraren" i listan till vänster.
  3.
  Sök "Bildskärmskort" på listan av kringutrustning till datorer och väljer ditt grafikkort. (Om du redan har installerat det nya kortet, se till att du inte väljer den. )
  4.
  Högerklicka på det integrerade grafikkortet och välj "Inaktivera" från menyn. Ett pop-up kommer att visas för att varna er att göra detta kommer att stoppa kortet från att fungera. Klicka på Ja.
  5.
  Gå till "Lägg till eller ta bort program" och leta efter några gamla video-program eller drivrutiner. Avinstallera dessa program för att förhindra andra konflikter mellan grafikkorten. (Leta efter märket på de gamla integrerade grafikkortet, vilket sannolikt Intel, ATI eller NVIDIA. )

  Tips och varningar


 • Om du behöver aktivera ditt integrerade grafikkortet igen av någon anledning, kan du göra det enkelt genom att vända de steg du tog för att inaktivera det:. i BIOS, ändra inställningen tillbaka till integrerade, i Windows (eller andra operativsystem), Manager använda Enhetshanteraren för att aktivera kortet och installera om alla drivrutiner du hade avinstallerat med "Lägg till eller ta bort program"
 • Se till att din bildskärm är ansluten till ett nytt grafikkort (vilket i sin tur bör sättas in i datorns PCI, AGP eller PCI-E port). När du har inaktiverat det integrerade grafikkortet, porten på baksidan av datorn inte längre fungerar för att visa video.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man spelar in satellit-tv på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk
 • hur ta reda på när ipad har släppts
 • hur man kopierar en mac diskett på en PC
 • hur man sätter Skype på archos
 • Hur du manuellt lägga till en skrivare på en Mac
 • hur man fixar att min xp erkänner min DVD-RW-skiva
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • hur man byter en datorskärm kort
 • Lägga till en diskettenhet till en ny dator
 • nackdelar med lagring online