Dator > Felsökning av en dator ombord

 • Felsökning av en dator ombord


 • Oavsett vilken typ av dator du använder eller hur du använder den, är moderkortet dina mest kritiska komponenten. Om det finns ett problem med moderkortet, kan du märka en bred samling av konstiga beteenden, från oväntade driftstopp och kraschar programmet till en dator som helt enkelt vägrar att starta. Om du misstänker att ditt system moderkort har problem, är det viktigt att fastställa orsaken till problemet och få det löst så fort som möjligt

  Du behöver:. .
  Computer
  Liten skruvmejsel ställa.
  Antistatarmband.
  Backup-enhet.


  1.
  Logga in på din dator om du kan få den att starta. Anslut en extern hårddisk eller flash-enhet till datorns USB-port och kopiera alla dina användarfiler till att driva.
  2.
  Stäng av datorn och koppla ur nätsladden. Lägg en grund rem runt handleden för att skydda datorn och dess moderkort från en urladdning av statisk elektricitet. Dessa grundstötning banden är allmänt tillgängliga på datorbutiker och elektronik återförsäljare, samt från många webbplatser. För att fungera effektivt kommer antistatarmband måste klippas till metallchassi på datorn.
  3.
  Leta fästskruvarna på datorns baksida: s fall och ta bort dem . Hitta spaken fall bort och ta bort motorkåpan. Om du har en stationär dator det gäller avlägsnande spaken ska vara på toppen. Om du har ett torn dator, kommer spaken förmodligen på sidan.
  4.
  Leta efter några varningslampor på moderkortet. Många moderkort har inbyggda varningslampor som hjälper datoranvändare lokalisera källan till eventuella problem. Om du inte märker några varningslampor, se till att konsultera instruktionsboken som följde med datorn eller moderkortet. Denna information bör vara tillgänglig på nätet också, på datortillverkarens webbplats eller på moderkortet tillverkarens webbplats.
  5.
  Ta bort minnesmodulerna en i taget och försöker starta datorn. En dålig minnesmodul kan ofta orsaka en dator för att misslyckas eller bete sig oförutsägbart. Fortsätt att ta bort minnesmoduler ett i taget tills det dåliga har identifierats. Efter den dåliga minnesmodulen har hittats, kan den ersättas med en ny.
  6.
  Koppla varje del av maskinvaran i datorn en efter en, starta datorn efter varje förflyttning att testa för fel, tills källan till problemet har identifierats. Ta bort kabeln som går från CD-eller DVD-enheten och koppla sedan bort diskettenheten eller PC-kortläsare och annan add-on-enheter. Ta bort eventuella PCI-kort eller andra tillägg enheter från spåren. Fortsätt att ta bort all utrustning tills källan till problemet är identifierat.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kan jämföra ljudsystem

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar bildskärmsdrivrutiner
 • hur reparera en gateway anteckningsbok LCD
 • hur du döljer en flash-enhet
 • hur att överföra dina data från din gamla PC till en Mac
 • hur du kan få en dator i ihopparningsläge
 • hur du tar bort tidigare sökningar på en MacBook
 • hur man uppgraderar Mac OS X till en leopard utan en DVD-enhet
 • hur du tar bort en DVD-enhet från en Toshiba laptop
 • hur man använder spöket för att klona en enhet
 • hur man hämtar en clearas iMac historia