Dator > Epson 3800 rengöring

 • Epson 3800 rengöring


 • Först infördes 2006, är Epson Stylus Pro 3800 är en professionell kvalitet bläckstråle skrivare klarar att skriva ut fotografier av fotokvalitet i en kontors-och hemmabruk. En åtta-färgskrivare som också erbjuder matt svart bläck, Epson 3800 kan skriva ut på vanligt papper eller fotografiska media i storlekar upp till 17 inches med 22 inches. Som med de flesta skrivare, skrivhuvuden behöver regelbunden rengöring för skrivaren att prestera på optimal nivå

  Manuell rengöring

  Du kan köra en kontroll på skrivaren för att avgöra om munstyckena fungerar korrekt, och sedan, om nödvändigt, kör en separat rengöring cykel. Gå till skrivarverktyg på datorn och välj "munstyckskontroll" alternativet. Vid denna punkt, klicka på "Skriv ut" och skrivaren skriver ut en testsida för dig att avgöra om rengöring behövs. Om du märker några luckor eller andra oegentligheter i den utskrift, klicka på "Clean" och skrivaren kommer att göra en rengöringscykel. Om utskriften är tillfredsställande, klicka på "Slutför" och du kommer att ske.

  Automatiska rengöring

  Alternativt kan du köra en kontroll som automatiskt kommer att utföra städning om det behövs. Återigen, välj "munstyckskontroll" från skrivarens verktyg på din dator. Klicka på "Auto" och skrivaren kommer att genomföra en test av munstycken och automatiskt rengöra skrivarhuvudet vid behov.

  Power rengöringscykel

  Om utskriften fortfarande inte är tillfredsställande, kan du köra en makt rengöring. Var medveten om denna process använder mycket bläck, så att endast välja det här alternativet efter att ha försökt regelbunden rengöring metod flera gånger. Patronerna måste vara minst 50 procent full att köra denna process. Först ut ett munstycke testsida som beskrivs ovan för att se till att din skrivare munstycken fortfarande inte fungerar korrekt. För att köra makt rengöring, tryck på knappen "Meny" på skrivaren, välj "Underhåll" och välj sedan "Power Rengöring" och tryck på "Enter"-knappen. Efter att cykeln är klar gör munstycket kontrollera igen för att bekräfta att munstyckena är nu klart.

  Mer hjälp

  Om testet utskrifterna fortfarande inte tillfredsställande efter effektmätningen rengöringscykeln ett par gånger, stänga av skrivaren och låt det sitta över natten, sedan slå på den igen och göra några regelbunden rengöring cykler. Om ingen förbättring, kontakta Epson för ytterligare hjälp.

  Rengöring av skrivaren

  Epson rekommenderar rengöring av 3800 skrivare manuellt flera gånger om året för att hålla det fungerar korrekt. Stäng av och koppla ur skrivaren. Att hålla facket tonerkassetten är stängd använder milt diskmedel på en mjuk fuktig trasa för att torka av utsidan vid skrivaren. Inuti locket, använd en mjuk, luddfri trasa för att torka bort damm och smuts. På baksidan av utskriften området, torka i pilarnas riktning. Du kan använda en fuktig trasa på detta område om det behövs, men se till att torka den med en annan luddfri trasa efteråt.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man laddar ett USB-tangentbord under uppstart

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar megabyte till gig
 • Vad kan jag ta bort för att få mer utrymme på min backup?
 • hur till stryka fönstren cookies
 • Felsökning av en DVD-brännarprogram
 • hur man installerar en 160 GB hårddisk på en hp pavilion
 • hur man upptäcker dator övervakning på en Mac
 • hur du kopierar bilder från en PC till en cd
 • hur man kan stoppa din bärbara dator överhettas
 • Hur man återskapar en mac-enhet
 • hur man identifierar din trådlösa USB-modem id