Dator > vad man ska göra för en kan inte ringa ut modem problem

 • vad man ska göra för en kan inte ringa ut modem problem


 • Trots den ökande förekomsten av trådlösa databehandling, många datorer och datoranvändare använder fortfarande modem för att ansluta till andra datorer eller få tillgång till Internet. Ordet modem är en förkortning härstammar från orden "modulera" och "demodulera" (MO-DEM). Modemet är en elektronisk apparat som används för att tillåta datorer att kommunicera över telefonlinjer. Om modemet du använder kommer inte att ringa ut på rätt sätt, det finns ett antal möjliga orsaker du borde undersöka

  Elektriska

  Om modemet inte är synligt, kan det ha varit oavsiktligt avstängd. Kontrollera att enheten är påslagen och att strömförsörjningen är ansluten till ett vägguttag. Också kontrollera att strömsladden från nätaggregatet till modemet är ordentligt fastsatt och har inte på något sätt arbetat sig lös.

  Telefonlinje

  Om modemet verkar ha elkraft, kan problemet ligga hos telefonsladden. Kontrollera modemet för att kontrollera att sladden är ansluten till porten märkt "Telco. "Kontrollera också att telefonkabeln är korrekt ansluten till telefonjacket. Om anslutningarna verkar vara korrekta, kan din telefonsladd vara skadad. Om du har ett reservbatteri, byta till det befintliga och försök att ringa ut. Om du använder en alltför lång sladd, överväga att använda en kortare. Som exempel rekommenderar US Robotics, en ledande tillverkare modem, med hjälp av en telefonsladd längre än 12 meter. Om du har modemet anslutet till vägguttaget via en splitter eller annan enhet, t. ex. en fax, kan modemets uppringning kommandon inte når telefonlinje. Avlägsna eventuella enheter eller anslutningar och anslut modemet direkt till telefonjacket. Den väggen självt kan vara problemet också. Som kontroll, anslut en konventionell bordstelefon i den och lyfta på luren. Om det inte finns någon kopplingston eller om du inte kan placera ett utgående samtal, är modemet inte problemet. Den väggen kan ha misslyckats. Om modemet är kopplad till en särskild telefonlinje, byta in den i vägguttaget för din bordstelefon. Om det ringer ut ordentligt, kan din telefonlinje kräver reparation eller lider alltför mycket buller eller störningar. Kontakta teleoperatören och kräver att den testar linje styrka och signal integritet.

  Modem

  Om din telefonlinje har uppgraderats till DSL (Digital Subscriber Line), ett analogt modem fungerar inte längre. Du måste skaffa ett DSL-modem. Om modemet är utrustad med DIP (Dual In Line-paket) växlar, kontrollera att de har ställts in korrekt. Problemet kan ligga hos programvara och drivrutiner datorn använder för att kommunicera med modemet. Filerna kan vara skadad. Använd din installations-CD för att installera programvaran och sedan försöka ringa ut. Om ingen av dessa taktik fungerar, och du har en extra modem, byta ut det med det du försöker använda. Om det ringer ut rätt så har den gamla enheten misslyckats och bör ersättas.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man byter ett internt modem med ett externt modem

Relaterade artiklar


 • 3 typer av skrivare
 • hur du skannar dokument med färg i Windows XP eller Vista
 • hur man ansluta flera skärmar till macbook
 • hur du ändrar LCD-skärmen på en bärbar dator
 • hur man radera en verksamhet macbook
 • hur du lägger till surroundljud till en PC
 • hur man får två bildskärmar att fungera på en HP desktop
 • epoxiharts avlägsnande
 • Vilka är de funktioner varistorn?
 • hur man känner igen en enhet