Dator > lenovo felsökning

 • lenovo felsökning


 • Lenovo Varumärket har snabbt blivit en favorit med många företag-och med många enskilda användare också. Med rätt skötsel och underhåll det finns ingen anledning att en Lenovo-dator kan inte pågå i många år, men det är ändå viktigt att veta vad man ska göra när något går fel. Med Lenovo-datorn till en verkstad kan vara dyrt, men att veta hur man åtgärdar vanliga problem själv kan du spara mycket pengar

  Oväntade Driftstopp

  Om Lenovo-datorn börjar stängas utan uppenbar anledning, anser de senaste ändringarna på ditt system, om det finns något. Om du nyligen har installerat en ny maskinvaruenhet eller ett nytt programpaket, som del av maskin-eller programvara kan orsaka en konflikt med systemet och orsakar det blir instabilt. Om du misstänker att detta kan vara fallet, ta bort den för att se om det löser problemet.

  Om det har skett några senaste ändringarna i systemet kan dessa oväntade avstängningar vara ett tecken på överhettning. När datorns processor når för hög temperatur, kan den automatiskt att stänga ner för att skydda datorn överhettas. En av de vanligaste orsakerna till överhettning är en fläkt som antingen inte fungerar eller blockeras av damm och smuts. För att kontrollera detta, öppna Lenovos fallet och använda en burk tryckluft för att blåsa ut eventuella ackumulerade damm och smuts.

  Problem med hårddisken

  Om du misstänker att det finns ett problem med hårddisken, iboot din dator till menyn Setup och köra diagnostik på enheten. Slå på din dator, och eftersom det är uppstart, titta för Setup-meddelandet och trycker på rätt knapp. När installationsprogrammet startar, titta efter de diagnostiska menyn och kör diagnostik på enheterna. Om felsökningsprogrammet rapporterar att enheten går i konkurs, ersätta den inte köra så fort som möjligt. Säkerhetskopiera dina data med hjälp av en extern hårddisk, ett minne eller en online backup tjänst.

  Bildskärmsproblem

  Om du plötsligt märker att displayen på din Lenovo PC har återgått till 16 färger, kontrollera status för bildskärmsdrivrutinen. Ibland kan en bildskärmsdrivrutin kan bli korrupt, och som kan orsaka att datorn återgå till standardinställningen visa status. Att kontrollera de aktuella inställningarna, högerklicka var som helst på skrivbordet och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på fliken "Settings" och se om du kan ändra färginställningar. Att installera om grafikdrivrutinen, högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka sedan på fliken "Maskinvara", klicka på "Enhetshanteraren" och expandera "Display Adapter" alternativet. Högerklicka på bildskärmskortet och välj "Uppdatera drivrutin" i menyn för att installera den senaste skrivardrivrutinen.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Lexmark X83 reparation tips

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan en USB & FireWire-bussen?
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • hur man installerar en dubbel sata hd i Windows XP
 • hur man eliminerar bildbrus från pc ljud
 • hur man får ljudet ur en USB-port på en bärbar dator
 • hur man ändrar en mac namn
 • hur man fixar läsbarhet på USB-enheter
 • hur du lägger filtren för dator fläktar
 • Vilka är riskerna med bärbara datorer?
 • hur man installerar ett headset mikrofon i Vista