Dator > hur man uppgraderar en intern hårddisk

 • hur man uppgraderar en intern hårddisk


 • När du befinner dig ont om hårddiskutrymme, är den naturliga reaktion på ledigt utrymme upp genom att ta bort främmande filer eller avinstallation av program du inte använder längre. Men när det alternativet är slut och det lediga utrymmet fortsätter att krympa, är nästa logiska alternativet för att uppgradera systemets interna hårddisk. Detta innebär ofta ett svårt byte av interna komponenter, men lite förberedelser och uppmärksamhet på detaljer kan göra detta till en smidig och smärtfri process

  Du behöver:.
  Nya hårddisk
  . Backup-enhet.
  Installera diskar.
  Stjärnskruvmejsel.

  Förberedelse för uppgradering


  1.
  Gör en robust backup av dina viktiga dokument, e-post, favoriter och allt annat som kan säkerhetskopieras upp. Bry dig inte om att försöka backa upp de faktiska körbara programfiler eller deras tillhörande mapparna om det inte finns inställningar lagras där som du vill behålla. Ett exempel på detta kan vara specifika paletter i ett foto eller ritprogram.
  2.
  Gör en lista på alla program du vill ha på den nya hårddisken och leta upp installationsfilerna eller diskar som krävs för att installera dem. Vissa kommer att behöva uppdateras genom automatiska uppdateringar via Internet när de väl är installerat, så ta den tid som krävs för att ladda ner och använda dem i ett konto. Det kan ta så lite som några minuter till flera timmar eller dagar om du kommer från ett visst gammal version av Windows XP, till exempel.
  3.
  Kontrollera att du har rätt typ av hårddisk till din dator. Bärbara hårddiskar är mycket mindre än de för stationära datorer och kallas 2,5-tums hårddiskar, 3,5-tums hänvisar till stationära hårddiskar. Det finns också två typiska sorter av kontakt: IDE (eller Ultra ATA) och SATA. Nyare datorer har generellt SATA och äldre har IDE. SATA-enheter har en mycket smal datakabel, cirka en centimeter bred, medan IDE kablar är mycket bredare, platt bandkablarna.

  Utför uppgraderingen


  1.
  Koppla bort datorn från elnätet, håll in strömknappen rinna någon makt kvar i ombord kondensatorer. Detta minskar risken för stötar från oavsiktlig kontakt med interna delar och förhindrar skadliga överspänningar i nyinstallerade utrustningen.
  2.
  Öppna fallet för din dator. I händelse av att du uppgraderar en bärbar dator, kommer hårddisken vanligen utförs tillsammans med ett avsnitt av den bärbara datorn skal, som måste skruvas loss. Stationära datorer som tillverkats efter 2007, däremot, tenderar att öppna med någon form av snabbkoppling.
  3.
  Installera den nya hårddisken i stället för den gamla. Återanslut kablarna tätt och säkert och ersätta monteringsskenor eller ersätta skruvar när enheten är på plats inne i chassit, beroende på design. Var försiktig om hårddisken är en IDE, det finns 40 små pinnar som kan böjas lätt om kabeln sätts i felaktigt, men det finns en liten bula på kabeln och motsvarande skåra på kärlen på hårddisken för att hjälpa dig linje det upp ordentligt. Annars alla kabelanslutningar är mycket robust och kan bara vara ansluten stadigt på ett sätt.
  4.
  Starta datorn med operativsystemet installera disk i CD-ROM-enheten. Följ instruktionerna på skärmen för att ladda om den, sedan installera alla nödvändiga program. Byt backas upp dokument och andra filer och du bör vara nära operativsystem hur du var innan uppgraderingen.
  5.
  Säker kassera eller återanvända den gamla hårddisken. Hårddiskar innehåller din personliga information, även om du har formaterat dem, så du kanske vill kontakta en professionell omhändertagande service till säkert radera data på enheten och sedan återvinna den på ett säkert sätt.

  Tips och varningar


 • använda en digitalkamera för att ta en referensbild på insidan av datorn innan du byta ut hårddisken.
 • alltid jorda dig innan arbetar inuti datorn. Statisk elektricitet chocker kan skada känsliga inre delar, inklusive den nya hårddisken.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man får internet på en bärbar dator när du reser

Relaterade artiklar


 • hur du säkerhetskopiera Word-filer på en flash-enhet
 • kan du ersätta en trasig laptop lcd med en stationär bildskärm?
 • hur man rengör damm från en Intel P4 kylfläns
 • hur man identifierar din trådlösa USB-modem id
 • hur att överföra dina data från din gamla PC till en Mac
 • hur man får Windows 7 på min dator
 • diy bärbara datorns tangentbord
 • hur man väljer rätt kort grafikkortet
 • hur man byter batteri i en CASIO sol klocka
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär