Dator > hur man rengör ett grafikkort

 • hur man rengör ett grafikkort


 • Rengöring av en dator grafikkort är en mycket ömtålig process som du måste ta på allvar. De interna komponenterna i en dator är känsliga för statisk elektricitet skador och kan bryta lätt. När du rengör grafikkort, är det viktigt att du tar rätt förebyggande åtgärder och se till att datorn är avstängd. Om du rengör ett grafikkort felaktigt, kan du orsaka oåterkalleliga skador på grafikkortet eller datorns moderkort

  Du behöver:. .
  ESD armband
  Tryckluft.


  1.
  Stäng av datorn. Innan du öppnar ditt ärende och försöker göra ren alla delar, se till att datorn är helt avstängd. Stäng av datorn och dra ur kabeln som går från väggen till datorn.
  2.
  Ground dig själv. För att förhindra statisk elektricitet skador, se till att du är jordad. Ett av de enklaste sätten att göra detta är genom att bära en ESD (elektrostatisk urladdning) armband, finns på de flesta elektronikaffärer. Du kan också jorda dig genom att röra vid något metallföremål innan du öppnar höljet. Det är också en bra idé att undvika stående på matta eller placera datorn i ett matta.
  3.
  Öppna datorns hölje. På de flesta fall finns skruvar på sidorna eller baksidan som du måste ta bort för att öppna panelen. Vissa fall kanske bara glida öppen. Om du är osäker på hur du öppnar datorn fall, hänvisa till din dator manual eller på tillverkarens webbplats.
  4.
  Leta grafikkortet. Vanligtvis är det grafikkortet ansluts till moderkortet mot datorns baksida fallet. Det kommer också att vara ansluten till bildskärmen kontakten som går från din dator till din skärm på de flesta stationära datorer. Om du inte är säker på platsen för grafikkortet, se datorns handbok eller på tillverkarens webbplats.
  5.
  Ta ut kortet. Innan du tar bort grafikkortet, se till att dra ur monitorkabeln och alla andra kablar som är anslutna till grafikkortet själv. I de flesta datorer, det finns en eller två skruvarna som håller kortet. Dessa skruvar är oftast placerade på baksidan av det fall där kortet är anslutet. När kortet är skruvas Dra försiktigt ut kortet ur kortplatsen.
  6.
  Rengör kortet. Det bästa sättet att rengöra ett grafikkort är genom att spraya med tryckluft. Du kan köpa tryckluft på de flesta hårdvara och elektroniska butiker. Om du inte har komprimerad luft, rent kortet försiktigt med en mikrofiberduk.
  7.
  Placera kortet tillbaka i facket. Skruva i skruvarna som håller kortet på plats och anslut alla grafikkort kablar. Sätt datorns hölje tillbaka locket och sätt tillbaka utbudet datorkraft.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur du manuellt uppdatera firmware på en Power Mac G4

Relaterade artiklar


 • hur man installerar olika skärmsläckare i mitt tända
 • hur du formaterar en enhet i exFAT formatering i Windows 7
 • det bästa cd skrivhastighet
 • hur man kan övervaka temperaturen i en bärbar dator
 • hur du kan få en dator i ihopparningsläge
 • Windows 7-kompatibel dockningsstationer
 • hur man byter en PC Power enhet
 • hur du tar bort alla partitioner och lägga till NTFS-partition
 • fördelarna med plottrar
 • hur du formaterar och installerar SATA-hårddiskar