Dator > hur man hittar rätt ljud drivrutin för en dator

 • hur man hittar rätt ljud drivrutin för en dator


 • Att hitta rätt ljud drivrutiner för datorn ljudkort kan vara en huvudvärk. Men om ljudkortet inte kom med en ljud-CD med drivrutiner finns det fortfarande flera sätt att hitta drivrutiner. Även om du inte vet vilken typ av ljudkort du har kan du ändå få förarna använder online resurser. Om det inte finns något sätt att ange kort som helst, kan du även använda diagnostiska verktyg programvara för att säga vilken typ av kort du har
  1.
  Run "dxdiag. "I vissa fall kanske du kan lista ut vilken typ av drivrutiner du behöver genom att köra ett enkelt kommando. Klicka på" Start-menyn "i det nedre vänstra hörnet av datorerna aktivitetsfältet. Skriv" dxdiag "i sökfältet, och tryck på enter och ett fönster öppnas. Detta fönster visar din video, ljud och systeminformation. Klicka på "ljud fliken" för att se ditt ljudkort information. Du kan använda dessa data för att hitta ljudkortet namn och varumärke.

  2.
  Se datorns bruksanvisning. Ett enkelt sätt att hitta rätt ljud drivrutinerna är genom att kontrollera handboken som följde med datorn. Det vänder sig särskilt berätta vilken typ av ljudkort datorn har installerat. När du lista ut ljudkortet modell, kan du ladda ner drivrutiner från tillverkarens webbplats. Om du har ett specifikt märke dator som en Dell, kan du också se upp med drivrutiner som använder din dator serienumret på Dells hemsida.
  3.
  Öppna din datorväska. Om du inte har en manual eller datorn är inte ett namn som varumärke, kan du hitta ibland korrekt information kort modell på själva kortet. Stäng av datorn och ta ut kontakten. Ta bort sidopanelen och leta efter ljudkort. Det kommer att knytas till moderkortet. Du kan avgöra vilken komponent ljudkortet är genom att spåra kablarna från högtalarna till datorn. På kortet kan det finnas ett varumärke eller etikett som identifierar kortet. I vissa fall kanske du inte har en särskild ljudkort och högtalare kan ansluta direkt till moderkortet. I de flesta fall moderkortet kommer att ha ett särskilt märke som kan identifieras i fallet också. Använd denna information för att hitta på tillverkarens hemsida och ladda ner drivrutinerna.
  4.
  Använd ett diagnostikprogram. Om du inte har en dator manuellt eller datorn är inte ett namn som varumärke, kan du använda programvara för att hitta rätt drivrutiner. Program som Dr Hardware kan skanna din dator och dechiffrera vilken typ av ljudkort du har.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man utplåna Vista på ny hårddisk att installera media direkt

Relaterade artiklar


 • hur man köper spanska bärbara datorer
 • nackdelar med lagring online
 • dålig CMOS-batteriet symtom
 • hur man rengör lasern rullar skrivare foder
 • hur man köper Apple IPAD
 • hur man återställer en Mac-dator enhet strömhantering
 • hur du kan få en dator i ihopparningsläge
 • hur du formaterar en FAT32 extern HD
 • hur man kopierar filer via en seriell kabel
 • hur du tar bort en DVD-enhet från en Toshiba laptop