Dator > hur man ger liv åt en batteri för bärbar dator

 • hur man ger liv åt en batteri för bärbar dator


 • Även bärbara datorer erbjuder stor bekvämlighet och rörlighet, deras batterier räcker bara så länge innan de behöver laddas, ett faktum som snabbt kan förvandla en produktiv dator session i ett desperat sökande efter ett vägguttag. De flesta bärbara batterier är klassade för ungefär fem timmars användning mellan laddningarna, men realistiskt, kommer du förmodligen få bara omkring 50 till 75 procent av det innan det löper ut saft. Vidta åtgärder för att maximera batteriet i din bärbara dator och förlänga dess användbara tiden mellan laddningarna

  Du behöver:
  trådlösa adaptern.


  1.
  Dim skärmen. Köra din bärbara dator på sitt ljusaste skärmupplösningen drar mycket ström. Justera din bildskärmens ljusstyrka till en nivå som är svag men ändå fungerande är en av de bästa sätten att förlänga batteritiden.
  2.
  Arbeta med en applikation i taget. Varje program som du har öppna ökar CPU-användningen-även de som körs i bakgrunden. Ta för vana att stänga ett program innan du öppnar ett annat och gör bara en uppgift i taget.
  3.
  Undvik CPU-intensiva applikationer. Spela upp filmer, spela spel eller redigering någon form av media som video eller multitrack ljud är det snabbaste sättet att tömma batteriet. I själva verket, kanske du inte ens kunna spela en hel DVD-film på en enda laddning. Spara dessa aktiviteter för de tillfällen då datorn är inkopplad
  4.
  Koppla externa enheter. Varje enhet, t. ex. ett externt modem eller Wi-Fi-kort, MP3-spelare, eller ens en extern mus eller använder tangentbordet CPU, vilket i sin tur drar ström från batteriet. Laddning annan enhet när du kör din bärbara dator på batteri kommer att tömma den ännu snabbare.
  5.
  Håll det svalt. Bärbara datorer brukar köra varm ändå. Se till att det är väl ventilerat, och istället för att använda den i knät, placera den på en stor bok eller en bricka i knät. Detta kommer att förhindra den från överhettning, som avleder mer kraft från processorn till fläkten.
  6.
  Gå in i din kontrollpanel eller systeminställningar och välj effektläge som optimerar datorn för maximal batterilivslängd. Vanligtvis kommer detta göra datorn spinn ner hårddisken när den inte används.
  7.
  Håll dig borta från trådlösa nätverket. Trådlösa kort konsumerar en stor del av batteriet, och genom att arbeta offline när det är möjligt kan du spara en hel del energi.
  8.
  Lägg RAM. Datorer med mindre minne behöver tillgång till hårddisken oftare för att slutföra uppgifter, vilket är mindre strömsnål än bearbetning inuti RAM. Genom att lägga till mer minne, kommer datorn att kunna köra flera processer samtidigt som den förbrukar mindre ström.

  Tips och varningar


 • Om du har en Windows-dator, överväga att köra ett defragmenteringsprogram på din hårddisk. En dator som fungerar effektivt kommer att använda mindre ström.
 • ställa datorn i viloläge eller viloläge när den inte används. Detta sänker strömförbrukningen med nära avstängning nivåer.
 • Om du förlitar dig på din bärbara dator, överväga att köpa ett extra batteri som du kan hålla ut inuti väskan. Det är ett relativt billigt sätt att dubbla din dator när du är borta från vägguttaget.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:kan du ersätta en trasig laptop lcd med en stationär bildskärm?





Relaterade artiklar


 • hur du anpassar 8,9 Laptop Skin
 • hur man byter cd-brännare i min dator
 • hur du tar bort HP-enheter
 • skillnader i PCI-platser
 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • hur man ansluter en linkys router till en VoIP
 • hur du återvinner datorer och handdatorer
 • Ta bort en klientdator
 • instruktioner att fylla patroner Canon Bläck
 • top fotoskrivare