Dator > hur du ställer in två hårddiskar som herrar

 • hur du ställer in två hårddiskar som herrar


 • En master-enhet är den enhet som styr datorn. Det är den enhet som datorn startar till. Om datorn installeras med två master enheter, kan du växla tillbaka kontrollen och tillbaka mellan enheterna. Detta är användbart om två enheter är installerade med olika operativsystem.

  Hur du konfigurera hårddisken som master beror på vilken typ av enhet du har. Hårddiskar finns i två typer: SATA och IDE. SATA-tekniken är överlägsen IDE och det är tekniken standard för hårddiskar, men IDE-diskar är fortfarande i bruk. SATA-enheter automatiskt mästare enheter, men IDE-diskar kan vara herre, slav (eller sekundär hårddisk) eller kabel väljer (vilket innebär att datorn automatiskt konfigurerar det). För att ändra en IDE-disk till master, måste du ändra byglarna (anslutningarna på baksidan av den enhet som ändrar hur datorn upptäcker det) och fäst rätt ände av en IDE-kabel till enheten

  Du behöver:.
  skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din dator. Ta bort nätsladden, bildskärmen, musen och tangentbordet, och alla andra anslutningar.
  2.
  Vrid försiktigt på datorn över på sin högra sida och ta bort målet. Rör vid datorns chassi till jord själv, för att undvika statisk elektricitet från att skada datorns inre.
  3.
  Leta reda på diskar (du bör hitta dem på framsidan av datorn, nedan CD-eller DVD-enheten) och skruva loss dem från enhetsfacken.
  4.
  bort båda hårddiskarna från datorn och dra försiktigt ut ström-och bandkablarna. Strömkabeln är de fyra stift, och flatkabeln, 40-pins kontakt. Om strömkabeln är svårt att ta bort, vicka kabeln fram och tillbaka tills dess löst nog för att ta bort den.
  5.
  Kontrollera Bygelinställningar på båda enheterna att ta reda på om de är Ange som master, slav eller kabel välja. Byglarna är placerade på baksidan av enheten, oftast mellan bandet och strömkabeln slots. Eftersom jumper inställningarna varierar beroende på hårddiskens märke och modell, kolla med tillverkaren eller se över hårddiskens dokumentation om du behöver mer hjälp.
  6.
  Om byglarna inte satt som master, använda en uppsättning pincett för att försiktigt ta bort bygeln från gränssnittet. Byt bygeln så att den sitter rakt med befälhavaren inställningen.
  7.
  Anslut befälhavare änden av bandet kablar i varje hårddisk. Befälhavaren slut är den 40-stifts kontakt på den yttersta änden av kabeln.
  8.
  Sätt i nätsladden i varje enhet, respektive. Skjut kör tillbaka till sina enhetsplatser och skruva fast dem på plats.
  9.
  Kontrollera alla anslutningar är säkra, och därefter byta fall till din dator. Sätt tillbaka alla sladdar eller kringutrustning till datorn. Tryck på "Power"-knappen.
  10.
  Tillgång till dina BIOS-inställningarna. BIOS-inställningarna är en speciell programvara, tillgänglig från datorns startskärm, som gör att du kan ändra din hårddisk inställningar. Ditt BIOS är ansvarig för att upptäcka och konfigurera din dators hårdvara.
  11.
  Kontrollera din disk inställningar. En enhet bör läsas som "Primary Master" och den andra "sekundär master. "
  12.
  Gå till" Hard Disk Boot Priority "skärm och konfigurera inställningarna för att ändra boot ordningen på diskarna. Frekvensomriktaren med högsta boot prioritet kommer att vara en till ladda operativsystemet vid start.
  13.
  Spara dina inställningar och avsluta BIOS.

  tips och varningar


 • Om du är osäker på vad märke eller modell din hårddiskar, antingen kontrollera dina inställningar för drivrutinen i Windows "Enhetshanteraren" eller kontrollera etiketter på hårddiskarna själva.
 • Vissa tillverkare kommer att lista bygeln konfigurationer på själva enheten.
 • Kontrollera med ditt moderkorts tillverkaren om du inte vet hur du får tillgång ditt BIOS eller ändra det hårda ordning disken boot, eftersom dessa processer varierar från dator till dator.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:diy bil laptop fästen

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en backup-enhet
 • instruktioner att fylla patroner Canon Bläck
 • hur att mjuka upp din kommande hårddiskkrasch
 • hur du säkerhetskopiera Word-filer på en flash-enhet
 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • hur du säkerhetskopierar musikfiler på en flash-enhet
 • hur man kan utvidga en laptop skärm kabel
 • hur man kan kontrollera historia Printer Spooler
 • hur man använder s-video på en dator
 • namn på typer av slots på ett moderkort