Dator > hur att fotografera ett svagt ljus landskap bättre och på ett bra sätt

 • hur att fotografera ett svagt ljus landskap bättre och på ett bra sätt


 • Fotografering
  1.
  Det är en bra idé att formulera en anfallsplan innan skymningen timme så spana ut en position länge som något annat tillgängligt ljus och ta ett par inrättas skott se till att din scen fungerar och kommer att vara fri från störande föremål. Stadslandskap ses bäst på avstånd, medan kustlandskap är mer dramatisk närmare strandlinjen. Fundera kompositionella element att lägga skala, räntor och sammanhang. När skymningen inträffar du bara kommer att ha cirka 20-30 minuter av optimal fotografering tid så var beredd på alla eventualiteter.
  Den bästa tiden att skjuta ett svagt ljus scen börjar bara en halvtimme före solnedgången tills en halv timme eller så efter vårdavdelningar eftersom detta kommer att producera vackra purpurfärgade himlen, resonera i en uppvisning av rosa, lila, röda, apelsiner så småningom bleknar till en gåtfull blå. Denna nyans av himlen är mer användbar än himlen som exponeringstider kan minskas om och hjälper till att definiera de ämnen i scenen.
  Nyckeln till felfria svagt ljus skott är lång exponering vilket innebär långa slutartider så en robust stativ är utan tvekan din viktigaste tillbehöret. Manfrotto och Gitzo producera solida men lätta produkter som är idealiska för liggande skyttar. Kan dock någonsin bärbara och otroligt flexibel Gorillapod vara en stor välsignelse när kreativa vinklar eller positioner är önskvärda. Genom att stödja kameran kommer du att kunna sänka känsligheten och minska buller, men lämna slutaren öppen så länge som krävs utan att oroa dig för oskärpa.
  2.
  Om du är utan stativ men kan inte motstå en fångst sedan leta sig om efter någon annan form av stöd, vare sig det upp i en vägg, upp på en soptipp bin, ett staket, marken, din ryggsäck eller din sko-det finns många sätt att komma runt detta problem. Om det inte finns bokstavligen inga objekt att stödja din kit underifrån, prova lutad mot ett hus eller stark struktur i stället och trycker på kameran i det och stödja det så lugnt som möjligt med handen under
  # Så börja med att ställa in din kamera vilar på en solid stativ och växla enheten till manuell eller slutartidsförval om du vill. Sänk ISO till 100 (för vissa DSLRs kan du behöva öppna en undermeny för att hitta detta värde) och slå i en slutartid på 15 till 20 sekunder (det tar några försök och misstag för att hitta den optimala värdet). När det gäller bländare du kommer att vilja fånga en längre skärpedjup att se långt bort element i din scen kvar i fokus så försök varierar från f9 till F14.
  I förhållande till objektiv desto snabbare desto bättre och en hälsosam bred vinkel kommer att dra hela scenen i, ungefär som en 12-24mm eller 10. 5 fisheye kan ge spännande resultat. Men ett zoomobjektiv kan vara till nytta när du fotograferar en stad scen att dra in delar av silhuett eller leka med perspektiv.
  Använda en automatisk vitbalans kan resultera i brist lyster färger så ange vitbalans manuellt eller ring in till 5500K , är det genomsnittliga färgen på dagsljus. Det är lämpligt att fotografera i RAW men eftersom du alltid kan ändra WB i behandlingen om det behövs.
  Annan viktig bit av kit är en fjärrkontroll avtryckare som Nikon ML-L3 trådlös kontroll som fungerar med Nikons entusiast utbud av kameror , D40, D40x, D60, D80 och D90. Det finns många sorter av övergång där ute för alla märken och modeller, vissa trådlös andra uppbundna. Förmån för en fjärrutlösare är fotografen kan se till att de inte oavsiktligt knuffa kameran under det är exponering eftersom detta skulle visa på fånga så skaka eller oskärpa, snedvrider den övergripande skärpa och klarhet. Ett annat trick att använda om du är utan en fjärrkontroll slutaren är att använda självutlösaren.
  Om du inte har en trigger release ta denna praxis ett steg längre genom att använda kamerans lampa inställning och spegel låsa upp funktioner. Tryck först på avtryckaren för att låsa spegeln ur vägen och vänta på eventuella resterande vibrationer avta tryck på avtryckaren igen för att starta exponeringen men håll den nere så länge du vill att fånga till sist.
  3.
  kameratillverkare ökar sina spel hela tiden trycka DSLR-teknik för att de gränser, nu senast och kanske framför allt är Nikons D3S som klarar att skjuta på ISO 200 och en imponerande 12. 800. Ytterligare fortfarande denna ISO kan utvidgas till en oöverträffad 102. 400. Genom att använda högre ISO-tal som detta fotografer kan prova fotografering i svagt ljus handhållna som slutartider kan tillräckligt ökas.
  # Även stormakter som D3S klara beundransvärt med buller, men detsamma kan inte sägas om alla kameror. Därför, om du inte väljer ett högt ISO istället eller stödja enheten med ett stativ buller är oundvikligt. Men det finns sätt att minska effekten. Första enheten kan erbjuda ett ljuddämpningssystem, aktivera och kameran kommer att automatiskt söka efter den felaktiga färgade pixlar inom din scen och karta korrekta värdena i stället. Detta är inte den bästa idén på något sätt utan är ett alternativ om fotografering utan stativ är det enda tillgängliga alternativet. Det finns många Brusreducering-programvara som finns på marknaden som kan lösa det här problemet fånga inlägget så bra och om bearbetning i Photoshop väljer att behandla som ett 16-bitars fil istället för en 8-bitars ett som du får behålla mer bildinformation som kommer att utvidga möjlighet att återhämta skuggor från brända högdagrar och hämta information ur skuggorna-både en fara i svagt ljus.
  Införliva ett förgrunden element att lägga till ränta, skala och att hjälpa kontextualisera pjäsen. Till exempel en kombination av naturligt och artificiellt ljus kan vara mycket dramatisk i stadsbilder, kommer höga halter av ljusföroreningar färg natthimlen och den stora mängden glödande klot sprider ljus över hela scenen men med en bro, motorväg eller struktur hjälper till att leda tittaren in i ramen. Om det är en skymning landskap som du vill överväga en diagonal rad med träd, ett staket, en häck eller bondgård. Likaså med ett hav scen innehåller en fyr, Cliffside eller groyn.
  # Med så mycket eller så lite händer i ditt svagt ljus scen kan vara ett jobb att veta var man meter från så ställ kameran i matris eller flera -segmentet mätning och ta flera behandlingar med hjälp av element i din scen att bedöma det optimala värdet. Helst är det bäst att börja med en mellantoner snarare än högdagrar eller skuggor och om du använder ett zoomobjektiv, bläddra i till en meter från detalj i ämnet eller föremålet och sedan zooma ut igen för att komponera bilden.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man använder magi jack med hörlurar

Relaterade artiklar


 • rensar CMOS i Dells bärbara
 • hur man ansluter en Samsung Bluetooth till en bärbar dator
 • hur du hittar den kapacitet minnesmodulerna
 • hur man styr en CD-ROM-enhet
 • hur man fixar en cd dörr
 • Hewlett Packard scanjet installationshjälp
 • hur man hämtar en clearas iMac historia
 • hur man undviker att förlora dina viktigaste filer när du behöver göra Hard Drive Recovery
 • hur man eliminerar bildbrus från pc ljud
 • Hur berätta om din bärbara dator är registrerad