Dator > förteckningen över de sammanslutningar standard fil i vista

 • förteckningen över de sammanslutningar standard fil i vista


 • Din operativsystemet Windows Vista kan öppna och driva flera olika program direkt ur lådan. Detta beror på att Vista har associationer standardfilen på plats så att systemet vet vad program att använda för att öppna vissa filtyper. Du har möjlighet att ändra dessa sammanslutningar, och att veta standardfilen föreningar kan hjälpa till med denna process.

  Windows Media Player

  Som standard hanterar Windows Media Player alla ljud och video filtillägg. Windows Media Player är inställt på att öppna. Avi,. Mpg,. Mpe,. Wmv och. Mpeg videofiler. För ljudfiler, kommer Windows Media Player öppet. Mp3,. MPa,. Wma och. WAV-ljudfiler. Windows Media Player öppnar inte QuickTime-filmfiler. För att öppna dem, är en nedladdning av Apple Quicktime behövs.

  Internet Explorer

  Internet Explorer hanterar en hel del filtillägg som standard. I Vista är Internet Explorer den förvalda webbläsaren, öppna. Htm och. Html filer. Detta innebär att för att öppna webbplatser, måste du använda Internet Explorer förrän du ändrar den ursprungliga associationen. Internet Explorer är också för att hantera. Gif och. XML-filer. Mest. Gif-filer är animerade datorgrafik som inte kan öppnas med Windows Fotogalleri. Excel-makro-filer, eller. Xml-filer, exporterade Excel-filer.

  Windows Photo Gallery

  För bildfiler, Vista delegater till uppgift att ladda dem till Windows Photo Gallery. Detta innebär att. Bmp och. Jpg-filer öppnas med Windows Fotogalleri. Windows Photo Gallery hanterar också. Jpeg,. Jpe och. Png-filer på datorn. Icon-filer (. ICO) är också öppnas med hjälp av Windows Fotogalleri.

  Anteckningar

  Som standard öppnas Anteckningar alla textfiler med filändelsen. txt. Anteckningar är också standardfilen förening för. INF-filer. Dessa filer används för att i detalj installationsinformationen för program.

  WordPad

  WordPad är standard filnamnstillägget förening för RTF-filer eller. Rtf. Dessa är filer som innehåller mer än HTML Anteckningar kan hantera.

  Microsoft Windows-baserade Script Host

  Visual Basic Script filer (. VBS) och Windows Script filer (. WSF) är båda hanteras av Microsoft Windows-baserade Script Host.

  XPS Viewer

  För XML Paper Specification dokumentfiler, känd som. XPS-filer, använder Windows Vista XPS Viewer som standard.

  Komprimerade mappar

  Komprimerade mappar är standardprogram för. zip-filer som är komprimerade filer som kräver unzipping att nå filer inuti.

  RegEdit

  Alla filer registret i Windows Vista hanteras av ett program som heter regedit. Kansli filer har filändelsen. Reg och är viktiga för datorn att fungera, eftersom de talar om för datorn hur man hanterar ett program.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:De bästa märkena för en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • den bästa skannrar för streckbilder
 • förteckning över AGP-kort
 • hur man återställer en Mac-dator enhet strömhantering
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • hur man fixar en fastnar CD-enhet
 • hur du lägger till ip script skrivarport
 • hur du sparar en presentation till en flash-enhet
 • Lägga till skrivare för din Mac
 • hur man byter en Seagate bärbar hårddisk från skrivskyddad
 • hur man ansluter en MD på en dator