Dator > Lexmark X83 reparation tips

 • Lexmark X83 reparation tips


 • Lexmark har varit ett populärt skrivartillverkare i många år, och skrivarna Företaget tillverkar används ofta i både hem och företag över hela landet. Multifunktionsenheter som den populära modellen X83 möjligt för både hem-och företagsanvändare att kombinera funktionerna i en skrivare, en kopiator och en skanner i en enda enhet, vilket sparar värdefullt utrymme på skrivbordet och sänka kostnaderna. Att veta några grundläggande reparation tips kan hålla din skrivare i trim

  papperstrassel

  papperstrassel kan vara frustrerande för alla skrivare ägare, och när de fastnar inträffar är det viktigt att hitta orsaken och lösa det så snabbt som möjligt. Kvalitet skrivarpapper är dyrt, och arbetar med en skrivare som ständigt fastnar kan öka dina kostnader. Lyckligtvis finns det ett begränsat antal saker som kommer att orsaka en skrivare till sylt, så arbeta igenom de möjliga orsaker, en i taget gör att du kan få din skrivare i drift igen snabbt.

  När en skrivare är störa ut första du bör göra är ta reda på var sylt händer. Om papperet har fastnat, eftersom det är in i skrivaren problemet kan vara relaterat till hur papper i facket. Om du märker att skrivaren är greppa mer än ett pappersark, tar bort allt papper från facket, lufta det ordentligt, jogga det att göra det ännu och sedan tillbaka papperet. Var noga med att inte överbelasta facket-det här kan orsaka problem med störning också. Om papperet har fastnat som matas ut ur skrivaren, titta på tillståndet i rullarna. Om dessa rullarna är slitna släta de kommer att behöva ersättas med nya rullar som kommer att kunna greppa papper och mata igenom.

  Dålig utskriftskvalitet

  Om din Lexmark X83 ger dålig utskriftskvalitet, den mest troliga orsaken är en sliten eller delvis tomma bläckpatroner. Dessa bläckpatroner kommer att försämras med tiden, så om du använder skrivaren sällan kan det hända att bläcket har börjat torka ut även när patronen är nästan full. För att kontrollera bläckpatronerna, öppna locket på skrivaren och dra ut bläckpatronerna ut. Titta på botten av patronen för eventuella ackumulerade bläck eller smuts, och använda en bomullstuss för att rengöra som bläck från patronen. Om utskriftskvaliteten fortfarande är dålig bläckpatronerna måste bytas ut.

  Skrivaren inte skriver ut

  Om Lexmark X83 är helt enkelt inte skriva att det är viktigt att avgöra om problemet är dålig kommunikation mellan skrivaren och datorn eller ett problem med själva skrivaren. För att kontrollera kommunikationen med skrivaren klickar du på "Start" och välj "Skrivare och fax" i menyn. Hitta Lexmark X83 ikonen, högerklicka och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka sedan på "Skriv ut testsida"-knappen för att skicka en testsida till skrivaren. Om sidan inte skrivs ut, prova att ta bort och reseating USB-kabeln som går mellan datorn och skrivaren.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kan spara musik på en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar en skrivardrivrutin
 • rensar CMOS i Dells bärbara
 • Kan jag byta nätaggregatet på en dator med en större?
 • delar av en robotarm
 • Skillnaden mellan USB-porten & firewire
 • hur du överför en video från Internet till en flash-enhet
 • dator som inrättats hjälp
 • Lägga till en laptop till min internetleverantör
 • skillnaderna mellan pci & AGP
 • förklaring av en dator moderkort elanslutning