felsökning av en Hewlett-Packard övervaka
Dator > felsökning av en Hewlett-Packard övervaka

 • felsökning av en Hewlett-Packard övervaka


 • Felsökningsprocessen avgör var det finns ett problem och hur man korrigerar detta problem. Hewlett-Packard monitorer, precis som alla andra bildskärmen, kan gå fel på en mängd olika skäl, något som kan orsaka olycka om du inte kan se vad din dator gör. Korrekt felsökning avgör om problemet är dur eller moll liksom om du ska åtgärda problemet eller byta ut skärmen. Felsökning tekniker variera beroende på bildskärmens problemet, följande är en allmän felsökning riktlinje som sträcker sig från problem med strömförsörjningen för att visa frågor.

  Du behöver:
  Extra nätsladden
  . Extra VGA-eller DVI-kabel (beroende på datorns anslutning).
  Extra dator.


  1.
  Felsöka strömanslutningen. Använda bildskärmen ursprungliga sladden, stickkontakten samma sladd till ett annat eluttag, kolla om skärmen slås på. Om inte, använd en annan nätsladd. Om skärmen fortfarande inte har någon makt, är det inte sannolikt värt kostnaden att reparera (om det fortfarande är täckt av Hewlett-Packards garanti och kan repareras gratis).
  2.
  Felsök datorn anslutningen genom att ansluta bildskärmen till datorn. Om bildskärmen slås på men visar ingen bild, använder en annan kabel för att göra samma anslutning. Om bildskärmen fungerar med en annan kabel, är den ursprungliga kabeln dålig och måste kasseras. Om bildskärmen fortfarande inte fungerar, är problemet i ett av två ställen:. . Datorns grafikkort eller skärmens bakgrundsbelysning
  3
  Anslut bildskärmen till en annan dator. Om bildskärmen fungerar med annan dator, är problemet med den ursprungliga datorns grafikkort, om bildskärmen slås på men fortfarande har ingen display, är problemet i skärmens bakgrundsbelysning. Detta, liksom förekomsten i steg 1, är oftast inte värt kostnaden för reparation om den inte omfattas av HP-garanti.
  4.
  Felsöka eventuella obekväma eller obalanserade färger. Använd menyknappen för att komma åt färgfälten, justera röd, grön och blå färgtoner tills bilden är klar. Om justeringen inte fungerar, ansluta monitorn till en annan dator. Om skärmen visar normalt med en annan dator, är frågan i den ursprungliga datorns bildskärm eller grafikkort. Om skärmen fortfarande visar udda färger på en annan dator är skärmen fungerar långsamt. Återigen är denna typ av reparation inte värt kostnaden såvida det fortfarande omfattas av HP: s garanti.

  Tips och varningar


 • är sällan en Hewlett-Packard övervaka värd dess kostnader för reparation; mellan diagnostik, delar och arbete, är kostnaden för att reparera ofta mer än kostnaden för en ny bildskärm. Om inte problemet är i kabeln eller datorn, eller att skärmen är en dyr, high-end stycke, är det oftast mer ekonomiskt klokt att skrota övervaka och investera i en ny.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du aktiverar ljudenhet i Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till surroundljud till en PC
 • Hur berätta om en USB-port är hög hastighet
 • hur man startar upp en cd-avbildning från en USB
 • hur att automatiskt detektera ett grafikkort
 • hur du ändrar skärmen på en bärbar dator
 • hur man rensar en torkad bläckpatroner
 • hur man kan förbättra ljudet i datorhögtalare
 • skillnaderna mellan pci & AGP
 • hur du formaterar en DVD i XP
 • hur du kopierar bilder från en PC till en cd