Dator > skrivardelning problem

 • skrivardelning problem


 • Att göra utskrifter från delade datorer är bekvämt, speciellt när ett nätverk av användare förlitar sig på en huvudstudie server för att dela och skriva ut filer. Det finns exempel, men när problem uppstår från skrivardelning, men detta kan lätt åtgärdas när frågorna har tillfredsställts

  datornamn

  När ett nätverk av datorer delar en gemensam server, bör varje enhet ha ett unikt namn. Detta för att hindra servern från att bli förvirrad när det tar emot utskriftsjobb. När du namnger datorer är det viktigt att följa de rekommendationer som ges av operativsystem, såsom utrymmen, fall och specialtecken. Äldre versioner av Windows (98 och äldre) tillåter inte fildelning med datorer som har blanksteg i sitt namn.

  TCP /IP

  En annan stor källa till problem är när TCP /IP-nätverk protokollet inte är installerad i datorn enheterna. TCP /IP är den mest rekommenderade protokoll när den inrättar ett LAN för att säkerställa en smidig uppgifter fildelning, särskilt på datorer med Windows operativsystem. Om nätverket använder idag NetBEUI eller IPX /SPX vid tidpunkten för problemet, avinstallera dem och ersätta dem med TCP /IP.

  Fel IP-adress

  Om nätverket av datorer körningar med en enda router, då alla enheter bör fungera med samma subnät, men med var och en har en unik IP-adress. Detta kan göras genom att se till att nätmasken är konfigurerad för samma värde för alla enheter. Därefter bör varje dator ha en unik IP-adress. Både protokoll inställningar finns i TCP /IP-konfigurationen på "Nätverksanslutningar" fönster.

  skrivardelning inte installerad

  Skrivardelning problem sannolik speciellt på nätverk som använder Windows operativsystem när "Fil och skrivardelning för Microsoft Windows" inte är aktiverat. Denna tjänst bör installeras för att göra nätet kan fildelning. Efter installation av tjänsten, kontrollera om det redan har anpassats till datorns inställningar genom att visa kortet egenskaper och att se till att kryssrutan bredvid den tjänsten är inställd på "on".

  Brandväggar

  Internet-anslutning brandväggar brukar lägga sig med peer-to-peer-fildelning. När du installerar ett nätverk för peer-to-peer-fildelning bör brandväggar vara avstängd. Se till att alla brandväggar inställningar, inklusive brandväggar från andra produkter, är avstängda eftersom de kan störa LAN fildelning och utskrift. Temporär urkoppling av brandväggar rekommenderas att tillåta felsökning av andra problem fildelning i ett nätverk av datorer.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man ansluter en MD på en dator

Relaterade artiklar


 • delar av strömförsörjningen för en stationär dator
 • hur du formaterar en FAT32 extern HD
 • hur man ansluter en Samsung Bluetooth till en bärbar dator
 • hur man kör en äldre scanner i Vista
 • hur man skapar en mac startdiskett
 • egenskaper hos moderna skrivare
 • fördelar och nackdelar med iMac
 • hur du installerar RAM (Random Access Memory)
 • hur man väljer en hårddisk
 • hur man installerar dubbla SATA-hårddiskar med XP