Dator > hur man reda på om din PC är en 64-bitars?

 • hur man reda på om din PC är en 64-bitars?


 • PC-datorer har träffat vad lätt beskrivs som en "tillfällig vägskäl" i arkitekturen typ. Från och med 2010 finns många nya datorer som tillverkas med 64-bitars stöd för programvaran, och dessa nya system är "bakåtkompatibel" med flesta 32-bitars mjukvara. Tyvärr är detta inte fallet för äldre datorer som använder 32-bitars arkitektur. Även om du kan köra 32-bitars program på en 64-bitars maskin, kan du inte köra 64-bitars program på en äldre 32-bitars maskin. Därför är det viktigt att bestämma den arkitektur-typ av din maskin när vi fattar beslut köp av programvara.

  Du behöver:.
  Computer samt drift-system manual för ditt system


  1
  Konsultera handboken till datorn eller operativsystemets licens kort som. följde med datorn. Om du använder datorn manuellt, titta på hårdvara specifikationer för systemet och leta reda på "Bus Architecture" område av handboken, och du kommer att se en av två arkitektur som uppräknas-typer: x86 64-bitars, eller x64. Titta på licens information om operativsystemet förpackningar som medföljde systemet för arkitektur-typ. En x86 etikett innebär att ditt system ges 32-bitars-kapabla men inte 64-bitars-kapabla. En x64 etikett innebär att ditt system är en 64-bitars-kapabla AMD-processor system som kan köra både 64-bitars och 32-bitars programvara. En EM64T etikett innebär att ditt system är en 64-bitars Intel-processor system, också kan köra både 64-bitars och 32-bitars programvara.
  2.
  Titta på sidorna, baksidan eller undersidan av datorn: s fall och leta reda på serienummer och information tag anslutna till systemet. De flesta av dessa taggar kommer att ange tillverkare, märke, modell och arkitektur som används i datorn och kan möjligen berätta om systemet är 32-bitars eller 64-bitars.
  3.
  Var uppmärksam på processorn-typ i din dator när dessa anges i datorns tekniska specifikationer område. Både Intel och AMD lista huruvida en processor är 32-bitars eller 64-bitars kapabel, och processorn bit-typ som normalt är tryckt på tryckta direkt på datorsystemets detaljhandeln förpackning.
  4.

  Ladda ner den kostnadsfria GRC SecurAble systemet upptäckt ansökan (se Resurser nedan) och låt den upptäcka om ditt system är 32-bitars eller 64-bitar, som en alternativ metod om du inte hittar den information som anges någon annanstans.

  tips och varningar


 • Även 64-bitars system kan köras flesta 32-bitars program det har rapporterats problem där vissa välja 32-bitars drivrutiner fungerar inte bra på 64-bitars system. Innan du köper en enhet, kontakta tillverkaren via telefon eller på webben och frågar om de har en 64-bitars drivrutin för den enheten. Om de inte gör, anser andra tillverkare som har 64-bitars drivrutiner tillgängliga.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Att säkerställa en dataområdet

Relaterade artiklar


 • hur du anpassar en MacBook Air
 • hur du ansluter en USB-skanner till mitt nätverk
 • hur man gör skärmen passar in i bildskärmen när du använder en dockningsstation
 • hur man skapar en bootbar USB-hd
 • fördelar och nackdelar med DVD ROM-skivor
 • hur du tar bort en cd-avbildning och ändra storlek på flash partitionen
 • Hur berätta om jag har en Celeron-chip i mitt system
 • hur man köper bärbara datorer datorer.
 • hur man radera en verksamhet macbook
 • FAQ på bärbara datorer