Dator > hur man byter en RAID-styrenhet

 • hur man byter en RAID-styrenhet


 • En RAID array är en serie av hårddiskar som är verksamma i synk för att öka hastigheten på dataåtkomst eller tillförlitlighet datalagring. Dessa enheter styrs av en raid-styrenhet, som dikterar funktioner för varje enhet i matrisen. Byta ett styrkort är en snabb och enkel process att alla datorns ägare med liten erfarenhet inom dator montering eller reparation kan slutföra. Medan du behöver öppna datorn för att komma åt kortet, så länge du tar hand under processen bör handkontrollen ersättning gå smidigt.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Ersättning RAID-kontroller-kort.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden från vägguttaget.
  2.

  Ta bort skruvarna som håller fast motorkåpan i målet med en skruvmejsel och ställ skruvarna åt sidan. Öppna datorlådan för att få tillgång till kortplatser på moderkortet. Utbyggnaden slots är spåren ligger på baksidan av moderkortet och är i linje med den serie som omfattas öppningar på baksidan av ditt fall.
  3.
  Leta installerat RAID kontrollerkortet ansluten till en PC-kortplats. Du kan hitta RAID-kortet genom att följa datakablarna från din installerade hårddiskar till raden av expansioner facken.
  4.
  Ta bort hårddisken data kablar från RAID-styrenheten genom att glida dem försiktigt från styrenheten slots.
  5.
  Använd skruvmejsel för att ta bort fästskruven säkra RAID-styrenheten i målet. Ställ skruven åt sidan för senare användning. Ta bort RAID-styrenheten från moderkortet genom att dra kortet rakt upp från moderkortet kortplatsen. Se till att inte flex moderkortet när du tar bort kortet, eftersom detta kan orsaka skada.
  6.
  Ta ersättare RAID kontrollerkortet och skjut det i öppningen som du tog bort den gamla kort. Se till att kopplingar av metall längst ner på kortet är helt införda i kortplatsen levelly. Skåran i spetsen för kortet i metallhållaren mot baksidan av målet bör anpassas till hålet i målet kortplatsen. Skruva skruven tillbaka in i målet för att säkra det nya kortet på plats.
  7.
  Anslut hårddisken datakablarna till den nya RAID-kontroller-kort.
  8.
  avsluta ärendet, anslut strömkabeln igen i strömmen, och starta upp din dator. Om ersätter kortet med ett annat märke eller modell, köra installationsprogrammet från din RAID-kontroller tillverkare och följ installationsanvisningarna för att konfigurera din controller för användning.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur man monterar en Windows-enhet

Relaterade artiklar


 • Toshiba batteri för bärbar dator problem
 • hur du ändrar skärmen på en bärbar dator
 • hur man hittar uppgifter som körs på en dator
 • Vad är ett trådlöst nav eller adapter för en bärbar dator?
 • hur man installerar dubbla SATA-hårddiskar med XP
 • hur att korrekt använda det inflytande på en MacBook Pro att förlänga batteritiden
 • hur man klona en mac systemenhet
 • användningsområden för gamla intel imac
 • hur man ändrar en skrivardrivrutin
 • hur du tar bort en cdfs från en USB-enhet