Dator > random access memory typer

 • random access memory typer


 • Datorer använder minne för att utföra numeriska operationer. På de flesta stationära och bärbara datorer, hårddiskar lagrar långtidsminnet, men när datorn är på, använder den också en form av korttidsminne kallas Random Access Memory. Alla stationära datorer, bärbara och smartphones som iPhone har RAM.

  SRAM

  Statisk RAM-minne, SRAM, används i persondatorer, arbetsstationer, routrar och många andra enheter. SRAM behöver inte uppdateras regelbundet, med kraft att behålla sin information, som dynamic random access memory (se nedan).

  DRAM

  Dynamic Random Access Memory skiljer sig från SRAM i att chippet måste regelbundet laddas med makt att hålla informationen på den från blekning, vilket leder till högre strömförbrukning än SRAM. En ny version av DRAM kallade "single datahastighet synkrona DRAM, SDR DRAM, lett till snabbare datorer och högre kapacitet minne.

  DDR SDRAM

  Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory, eller DDR SDRAM, finns i många moderna datorer. Den utför dubbelt så snabbt som enda datahastigheten SDRAM. Det visade sig först i år 2000. RAM har en viss data-kapacitet, mätt i megabyte eller gigabyte, samt en övergripande hastighet. DDR SDRAM har kapacitet på upp till 1 gigabyte, bra för de flesta genomsnittliga datoranvändning. Men dess högsta hastighet på 333 MHz är långsammare än många andra typer av RAM-minne nu finns på marknaden.

  DDR2 SDRAM

  DDR2 SDRAM är dubbelt så snabb som DDR SDRAM eftersom datatekniker hittat ett sätt att fördubbla den takt vilken information som kan läggas till och dras ifrån minnet. Detta förbättrar prestanda. DDR2 dök upp i 2003, och är en mycket populär standard typ av anteckningsbok RAM.

  DDR3 SDRAM

  DDR3 SDRAM är dubbelt så snabbt som DDR2 och anses vara top of the line för konsumenten prestanda. DDR3 kom ut 2007 och löper på snabbaste konsumenten sped för RAM, 1066 MHz. Du hittar den i den nya 27-tums iMac, till exempel.

  DDR4 SDRAM

  DDR4 SDRAM kommer att lyckas DDR3, och bör komma ut under 2012 med start hastigheter på 1600 GHz, vilket är snabbare än någon RAM ute nu. Hastigheter skulle kunna stiga till 3,2 GHz, bländande snabb för RAM.

  Flash

  Flash-minne är en typ av RAM-minne som rymmer minnet även när elen stängs av. Den används ofta i minneskort och USB-minnen. Flash är en särskild typ av elektriskt raderbart och programmerbart minne som snabbt ger läsbehörighet tider och tuffare hållbarhet som en hårddisk.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:mini bärbara datorer pros & cons

Relaterade artiklar


 • typer av förläng-platser
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • hur man programmerar via en USB-omvandlare
 • hur man uppgraderar Canon MP970 i Windows 7
 • hur du kan få en dator i ihopparningsläge
 • hur man fixar Windows Vista blank blå skärm fel
 • hur man mäter för en extern hårddiskkabinett
 • hur man använder en HDMI-port i en dator
 • hur du aktiverar / avaktivera USB-enheter
 • hur du ökar minne i en MacBook