Dator > hur du formaterar och installerar SATA-hårddiskar

  • hur du formaterar och installerar SATA-hårddiskar


  • Ett av de bästa uppgraderingarna du kan göra är att lägga till en SATA-hårddisk till din dator. En snabbare hårddisk kan minska tiden det tar program för att lansera och erbjuda mer lagringsutrymme för ytterligare program och data. SATA-hårddiskar är kända för sin enkel installation och utmärkt prestanda. Äldre IDE-hårddiskar har en skrymmande band kontakt som måste noga orienterad i rätt position. Nyare SATA-diskar har mindre lätt att fästa kablar

    Du behöver:.
    Stjärnskruvmejsel
    . Drive bildbehandlingsprogram (om ersätter primära enheten).


    1.
    Säkerhetskopiering av ditt operativsystem och data med enheten bild eller disk klon programvara. Skapa en skivavbild kommer att se alla operativsystem och programinställningar bevaras.
    2.
    Ta bort luckan till din dator. Om du byter ut en befintlig enhet, fortsätta till nästa steg. Annars fortsätter du till steg 4.
    3.
    Ta bort den befintliga hårddisken med hjälp av en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller enheten på plats. Om din dator modell använder ett verktyg utan fäste, tryck platshållarna och dra ut enheten.
    4.
    Undersök din dator chassi för en tillgänglig enhetsfacket. Om man får en bil, använd enhetsfacket för den enhet du bort, annars hitta en plats som gränsar till den primära hårddisken
    5
    Sätt in SATA-hårddisk till den befintliga. . enhetsfacket. Om du använder ett verktyg utan bay, sätter enheten tills behållande kläms fast. Annars använder en stjärnskruvmejsel att sätta i skruvarna som medföljer enheten i enheten parentes för viken.
    6.
    Fäst SATA-anslutning kabeln från SATA-kontroller kort eller moderkort till I slutet av hårddisken där kontakterna finns.
    7.
    Anslut SATA-kabel strömanslutningen från datorn nätaggregat. Beroende på din SATA-disk, kan enheten ta emot äldre stil 4-pin Molex strömanslutningar. Om inte, behöver du en 4-pin Molex till SATA adapter.
    8.
    Starta datorn med hjälp av systemet återställa disken som tillhandahålls av program för säkerhetskopiering. Om du lägger till en andra enhet, starta om datorn normalt. Kontrollera datorns BIOS känner igen den nya enheten. Frekvensomriktaren information som ska visas en kort stund vid uppstart om BIOS korrekt detekterar enheten.
    9.
    Återställ enheten bilden till ersättning SATA-enheten, om du har bytt den primära enheten. Frekvensomriktaren kommer att formateras av disken återställa programvara innan kopiera lagrad enhet bild. Annars använder operativsystemets Diskhantering för att markera SATA-enheten och formatera disken.

    Tips och varningar


  • Skapa en enhet bild återställa disken med hjälp av startdiskett verktyg som tillhandahålls av säkerhetskopiering.
  • externa enheter som ansluts till datorns USB-port erbjuder den mest praktiska lösningen för säkerhetskopiering. Välj en extern hårddisk med så mycket disk egenskap enheten som säkerhetskopieras.
  • Om du kör Windows XP, installera SATA drivrutiner för disk controller före skapa en backup skivavbilden. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i den nya SATA-enheten inte erkänns på starta upp.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du uppgraderar din HP-dator





Relaterade artiklar


  • tips på laptop tangentbord
  • hur man reda på om en skrivbar CD är stängd
  • hur man kopplar högtalarkablarna från en bärbar dator moderkort
  • hur man skall avgöra moderkortet på en bärbar dator
  • hur du lägger till surroundljud till en PC
  • hur man kopierar filer via en seriell kabel
  • FAQ på bärbara datorer
  • hur man köper bärbara datorer datorer.
  • hur man installerar ett grafikkort
  • hur du ökar minne i en MacBook