Dator > hur man installerar en Pentium III kylfläkt

 • hur man installerar en Pentium III kylfläkt


 • Pentium III kylfläktar är notoriskt svåra att installeras på rätt sätt, och om du bygger en Pentium III-baserad dator, är detta sannolikt den svåraste uppgift framför er. Installera en Pentium III kylfläns kräver fingerfärdighet och tålamod, eftersom detta felaktigt kan orsaka bestående skador på moderkortet eller andra komponenter i datorn. Med omsorg, men du kan undanröja detta hinder, och har en fullt fungerande hemmabyggda dator

  Du behöver:.
  Kylpasta (tillval).
  Bomullspinnar.
  Gnugga alkohol eller aceton.
  Pentium III kylfläkt.
  Platt skruvmejsel.
  Mjuk luddfri trasa (tillval).


  1.
  Undersök undersidan av kylflänsen (metallen blocket på undersidan av kylaggregat). Den kan ha en svart eller silver torget. Detta torg-en termisk pad-kan tas av för effektivare kylning eller vänster på för enklare installation. Om du lämnar det på, använd inte extra kylpasta. Om du ska ta bort värmeledande platta eller din kylelement inte har något, fortsätt till Steg 2. Om du kommer att använda den termiska pad, gå direkt till steg 5.
  2.
  Bort den termiska pad (om sådan finns) från botten av kylflänsen genom att försiktigt skala bort det. Undvik att använda en metall verktyg, som skulle kunna repa kylflänsen.
  3.
  Rengör botten på kylflänsen med en bomullstuss doppad i tvättsprit eller aceton (nagellack remover). Gör samma sak med ytan på Pentium III-processor (chipset med "Pentium III" skrivet på toppen). Hoppa inte över detta steg, även om båda objekt visas rena.
  4.
  Applicera en liten mängd kylpasta till toppen av Pentium III-processor. Motsvarigheten till ett riskorn är tillräcklig. Sprid den sammansatta jämnt över ytan av processorn med ett kreditkort eller ditt finger (täckt av en plastpåse).
  5.
  Lyft plast eller metall arm på den sida av CPU-sockeln (den rektangulära kontakten på datorns viktigaste kretskort, även känd som moderkortet) och placera processorn i sockeln. Sänk armen att låsa processorn på plats.
  6.
  Undersök metallclipsen på undersidan av kylflänsen. Ena sidan har en metall flik eller liten depression för en platt skruvmejsel som ska infogas. Du måste installera den motsatta sidan.
  7.
  Placera klämmorna på sidan av kylflänsen som inte har en flik eller depression under en skruvmejsel under plastflikarna av CPU uttag. Den sidan av kylaggregatet nu för ankar i uttaget, medan den andra fortfarande är fri.
  8.
  Placera en liten mjuk luddfri trasa på moderkortet nära den motsatta sidan av CPU-sockeln. Denna sida kräver användning av en skruvmejsel, vilket kan skada moderkortet om skruvmejseln glider medan du använder den. Detta steg är valfritt men rekommenderas.
  9.
  Placera skruvmejseln i metall fliken eller depression av lös sidan av kylflänsen. Använd den för att flytta klipp runt och under plastflikarna på CPU socket. Släpp inte trycket på klippen tills de är helt under flikarna, som lätt bryts och inte utbytbart. Kylaggregatet ska nu vara fast förankrat ovanpå processorn.
  10.
  Anslut strömkabeln för kylaggregatet till ett tre-pin power header på moderkortet. Sidhuvudet är ofta märkt "FAN" eller "CPU". Processorn och kylaggregatet är nu helt installerad och klar att installeras i datorns chassi.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:delar av strömförsörjningen för en stationär dator

Relaterade artiklar


 • typer av dator papper
 • hur man använder en dator i en varm miljö
 • hur du byter bläckpatroner HP Officejet J4680 allt-i-ett skrivare
 • hur man bifoga flera SATA-hårddiskar
 • hur man hittar en drivrutin Ethernet-kontroller
 • hur man skapar en bootbar USB-hd
 • hur man använder en gammal videobandspelare som tuner för en ny bildskärm
 • hur man skapar en Toshiba skiva vista återhämtning på cd
 • hur du ansluter en skrivare till en router
 • hur man fixar fel utskriftshanteraren