Dator > hur man byter cd-brännare i min dator

 • hur man byter cd-brännare i min dator


 • Byta en CD-brännare, eller någon form av CD-eller DVD-enhet på en dator, är en relativt enkel process, men den kan skrämma dem som aldrig har utfört uppgiften. Hela cd-brännare ersättning processen tar vanligtvis ungefär 10 till 15 minuter för dem som har erfarenhet av hårdvara installation, och minst 30 minuter till en timme för nybörjare. Innan någon hårdvara arbete på en dator, alltid noggrant läsa all information om garanti vara säker på att produktgarantin inte kommer att ogiltigförklaras genom att öppna datorn fallet eller byta ut delar.

  Du behöver:
  Skruvdragare (olika storlekar och typer)
  . Ersätter CD-brännare.
  Antistatisk armband (tillval).

  inför ersätter Försiktighetsåtgärder


  1.
  Stäng av datorn och koppla den. Försök aldrig att ersätta alla hårdvara medan datorn är igång eller ansluten till ett eluttag.
  2.
  Undvik att ställa datorn eller dess delar på mattor ytor. Ställ delar på ett papper när de inte är i datorns hölje för att undvika exponering för statisk elektricitet. Statisk elektricitet kan skada datorkomponenter. Dessutom är det en bra idé att bära en antistatisk armband (finns på många datordelar butiker). Om man inte är tillgängligt i kontakt med någon metall del av datorn ärendet till ur statisk elektricitet i kroppen.
  3.
  Rör aldrig kretsarna på alla datorer komponent. Alltid hålla delar från sina kanter för att undvika att skada känsliga kretsar.

  CD-brännare ersätter


  1.
  Skruva bort de båda sidopanelerna från datorn tornet. Skruvarna som håller sidopanelerna till tornet är i allmänhet ligger på baksidan av datorn längst till höger och vänster sida, och det finns oftast två skruvar på varje sida. När skruvarna är borta, kan panelerna antingen lyftas av eller gled mot baksidan av datorn ska tas bort.
  2.
  Leta reda på CD-brännaren som ska ersättas, och Koppla bort alla kablar som är knutna till den. Det kan finnas två eller tre sladdar. Noga märke där varje sladd pluggar i för framtida referens.
  3.
  Skruva av cd-brännare från sin position i datorns hölje. Det finns vanligtvis en eller två skruvar på varje sida av CD-brännare, låsa den på plats i datorn. Ta bort och sätta dessa skruvar åt sidan för senare.
  4.
  Skjut försiktigt in CD-brännaren ur datorn genom framsidan av ärendet. Lätt tryck på baksidan av författaren framåt med ena handen och dra ut framifrån med den andra handen tills enheten är helt fri från datorn.
  5.
  Ställ den nya CD brännare till "Master" eller "Slave". Detta görs lite olika på varje CD-enhet, men riktningarna bör finnas i instruktionsboken som ska ha kommit med att ersätta cd-brännare.

  En "master"-enhet är den primära CD-enheten i datorn . Använd detta alternativ om detta kommer att vara den enda CD-enheten i enheten eller om det finns mer än en och det är att vara den primära enheten. En "slav" drive är en sekundär CD-enhet, och bör endast användas om det finns mer än en CD-enhet installerad och ersättande CD-brännare kommer inte att vara de främsta CD-enheten. Det finns alltid bara ett "master" cd-enheten i en dator, men det kan bli fler "slavar".
  6.
  Sätt den bakre änden av ersättnings-CD brännare i nya öppna hålighet i framför datorn ansiktet och skjut den bakåt tills det tar stopp. Om det slutar inte, justera den så att framsidan av CD-brännaren är i jämnhöjd med framför datorn fallet. Dra åt de små skruvar som höll den gamla CD-brännaren på sidorna av ersättning för att hålla den på plats.
  7.
  Återanslut kablarna till den nya cd-brännare. Dessa bör ansluta till i stort sett samma platser i den nya författaren som de gjorde i den gamla. Var noga varje plugin är i så långt det går.
  8.
  Tillbaka sidopanelerna och skruvar av datorn tornet. Koppla in och slå på datorn.

  Tips och varningar


 • flesta nyare datorer ska automatiskt känna av nya CD-brännare och inga ytterligare åtgärder krävs. Men om den nya författaren levererades med en CD med programvara som krävs för att fullt ut använda de nya författare funktioner, sätt in cd: ni enheten och följ instruktionerna installera.
 • Processen för att ersätta en CD-brännare i en bärbar dator är väsentligt annorlunda än att göra det med en stationär dator. CD brännare i olika modeller av bärbara datorer har ersatts olika sätt, och med vissa modeller, kan ersättning vara nästan omöjligt. Försök inte att använda dessa instruktioner för att ersätta cd-brännare på en bärbar dator. Kontakta den bärbara datorn tillverkarens kundsupport för mer information.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kopierar en mac diskett på en PC

Relaterade artiklar


 • Hur formaterar jag en disk efter att ha startat raid 5?
 • vad är en mikro-USB?
 • Toshiba batteri för bärbar dator problem
 • hur man eliminerar bildbrus från pc ljud
 • hur man installerar en dubbel sata hd i Windows XP
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • Hur man överför IDE till SATA
 • hur man hittar en drivrutin Ethernet-kontroller
 • hur du uppdaterar drivrutinerna till grafikkortet
 • hur man byter en dator som är tidsgränsen går ut