Dator > hur man använder en mus & tangentbord för två datorer

 • hur man använder en mus & tangentbord för två datorer


 • Om du befinner dig växla fram och tillbaka mellan datorer en hel del, kanske du önskar att du bara kan använda samma tangentbord och mus för båda. Lyckligtvis kan du, och det finns ett par sätt du kan göra detta möjligt. En vanlig rutt är att köpa en del av maskinvaran kallas en KVM-switch, vilket är bra om du inte har båda datorerna på hela tiden. Eller så kan du gå programvaran riktning med Synergy, en penning-och tidsbesparande program som låter dig lägga till så många datorer som helst till ditt nätverk.

  Du behöver:
  Synergy
  . KVM-switchen.

  hårdvarubaserad KVM Switch Method


  1.
  Köp en KVM-switch. KVM står för tangentbord, visuell och mus.
  2.
  Sätt brytaren på en tillgänglig plats.
  3.
  Sätt switchens kablarna i lämpliga platser på två datorer. De gröna och blå-headed kablar går in i runda PS /2 portar av samma färg på baksidan av dina datorer, medan den blå VGA-kablar gå in i like-formad VGA platser på ryggen på båda datorerna om du även har för avsikt att dela en bildskärm.
  4.
  Flip brytaren på enheten för att byta från en inställning till den andra vid behov.

  Software-Based Synergy Metod


  1 .
  Hämta Synergy på båda datorerna. För Windows-datorer, klicka på "Download Now!" -knappen. På en Mac som kör OSX, scrolla ner och hämta den fil vars namn slutar på "OSX. tar. gz. "
  2.
  Installera Synergy. Starta programmet på Windows-baserade dator som du vill dela tangentbordet. Denna dator ska vara den som är på oftast för att få ut det mesta av Synergy. För Mac OSX och Unix-baserade datorer, se guiden på Engadget. com eller Sourceforge. net om du har problem med följande steg.
  3.
  Klicka på fliken "Avancerat" under "Alternativ". Skriv ner det namn som den visar. Som standard är detta namnet på din dator eller på en Mac, följt datorns namn med ". Lokala. " Upprepa de här stegen på den andra datorn för att få sitt namn också.
  4.
  Klicka på "Server" knappen. Klicka på "Konfigurera" och klicka på knappen "+".
  5.
  Ange det namn på den andra datorn som du skrev ner i steg 3. Sedan upprepa detta steg och anger det namnet på den dator som du för tillfället använder som server.
  6.
  Klicka på "OK". Välj en av dina skärmar från "skärmar" menyn. Klicka på rullgardinsmenyn längst ned på skärmen efter frasen "0 till 100 procent av . . . . " Välj om din andra skärm är till vänster, höger, topp eller botten av en som du definierar attributen.
  7.
  Starta Synergy på den andra datorn och kontrollera "använda en annan dator tangentbord och mus (klient)"-knappen.
  8.
  Skriv in namnet eller lokala Internet Protocol eller IP-adress av servern. Klicka på "OK" när den läser, "var Synergy startat. "

  Tips och varningar


 • Använd Synergy på mer än en dator genom att följa samma setup steg som ovan.
 • Beroende på vilken KVM-switch du köper, kan du behöva köpa ytterligare USB-eller VGA-kablar för att få dina datorer igång. Se till att kolla vad du behöver grundligt innan du köper något.
 • Om du försöker att ansluta två bärbara datorer, som bara använder USB-ingång för tangentbord och möss, kan du behöva köpa en uppsättning PS/2-to -USB-omvandlare för att få allt att fungera.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur man vet om någon har ett spår på datorn

Relaterade artiklar


 • Ta bort en klientdator
 • hur man köper skrivare
 • hur du hittar den kapacitet minnesmodulerna
 • Hur konvertera en seriell port wacom till usb
 • hur rädda skadade CD-R skivor
 • vad är en mikro-USB?
 • hur du tar bort skrivarkön från Windows XP
 • hur man installerar en CD-brännare
 • hur du kontrollerar om RAM fungerar
 • hur man fixar ett kort i en Dell laptop nätsladd wire