Dator > delar av strömförsörjningen för en stationär dator

 • delar av strömförsörjningen för en stationär dator


 • Du behöver:
  kylpasta (valfritt)
  . Bomullspinnar.
  Gnugga alkohol eller aceton.
  Pentium III kylfläkt.
  Platt skruvmejsel.
  Mjuk luddfri trasa (tillval).

  Den strömförsörjningsenhet (PSU) i en stationär dator är en komponent som omvandlar elnätet växelström till likström som datorn kräver. Höga spänningar skulle förstöra de interna komponenterna i datorn, till exempel processorn och minneskretsar. PSU är ansvarig för avgå likspänning till lägre spänning att driva interna komponenterna. Vissa nätaggregat har kan byta som tillåter dem att användas både 240-volt och 115-volts miljöer. Dessa PCUs har en extern switch så att användaren hytten välja matningsspänning.

  Foderrör

  PSU fall håller den interna komponenterna i PSU isolerade från komponenter inuti datorn fallet. Några av de nätagg komponenter bära spänning som skulle kunna göra stor skada om de skulle få tillgång datorkomponenter. Fallet isolerar mot elektromagnetiska störningar som genereras inom PSU.

  Drive Anslutningar

  PSU har vanligtvis minst fem strömkontakter för att leverera ström till de inre delarna inte fast på moderkortet. Normalt innehåller denna hårddiskar och CD /DVD-enheter. Olika kabel och typer kontakten behövs för att koppla PSU till olika enheter, till exempel IDE-baserade enheter och SATA-baserade enheter. Om fler elanslutningar krävs kan antalet ökas med hjälp av splitters, som skapar två anslutningar från en.

  Moderkort Connectors

  Ström sänds från PSU till moderkortet via särskilda kabelanslutningar. CPU, expansionssocklar, minne och andra komponenter måste alla få rätt spänning från nätaggregatet, och det finns platser på moderkortet syfte för att få PSU anslutningar. Anslutningar till moderkortet måste göras noggrant, eftersom felaktiga anslutningar kan resultera i skada på datorn.

  Kylfläkten

  I tidiga datorer var nätaggregatsfläkten den primära kylkälla för hela datorn. Den nätaggregatsfläkten finns inuti höljet. Efter att ha fläkten kontrollera inkommande luft innebär att filter kan användas för att begränsa den mängd damm kommer in i datorns hölje. Mer nyligen har denna mekanism byts när allt kraftfullare processorer behövs extra kylning.

  Strömkabel

  En elkabel löper utvändigt från nätaggregatet fallet och är ansluten till elnätet med en tre-stifts kontakt. Kabeln ansluts till nätaggregatet med en vanlig tre-punkts-kontakt som liknar kontakten på köksmaskiner. Vissa nätaggregat har också en genomgångskontakt, vilket ger dem möjlighet att mata strömmen till andra externa komponenter, t. ex. skärmar.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:delar av en robotarm

Relaterade artiklar


 • dator ritning metoder
 • hur man byter en dator kylfläns
 • hur man uppgraderar Canon MP970 i Windows 7
 • hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare
 • hur man fixar en fastnar CD-enhet
 • hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel
 • diy laptop stoppning
 • hur man uppgraderar en Toshiba DVD / RW-enhet
 • hur man kan stoppa din bärbara dator överhettas
 • hur man klona en laptop hd