Dator > Vilka är riskerna med bärbara datorer?

 • Vilka är riskerna med bärbara datorer?


 • Du behöver:
  Kabelmodem
  . 2 routrar.
  Ethernet-kablar.
  Dator.

  Även bärbara datorer kan vara mycket praktiskt, de i verkligheten har inneboende risker. Sin användarvänlighet och portabilitet är faktiskt en av anledningarna till att de är mer riskfyllda än stationära datorer. Bärbara datorer kan vara en ekonomisk risk, kan införa oro för hälsan, och kan utgöra en risk för dina personuppgifter.

  Hälsoproblem

  Bärbara datorer bli ganska varm. Vanliga användare kommer sitta med sina bärbara datorer bokstavligen i knäet. Fordringar har gjort att värmen från bärbara datorer orsakerna manliga spermieantalet att sänka. Detta argument har pågått i åratal, men tillförlitlig experiment har ännu göras för att bekräfta det. Dessutom bärbara datorer har ett tangentbord som är mycket liten jämfört med några av de ergonomiska tangentbord som används för stationära datorer. Detta tangentbord kan vara i en dålig position i förhållande till skärmen och kan orsaka en puckelryggig kroppshållning som stammar muskler, liksom tvinga handlederna i onaturliga positioner som kan eller inte kan orsaka karpaltunnelsyndrom. Slutligen har laptop batterier varit kända för överhettning och explosion. Någon explosion i knät kan omöjligt vara bra.

  Finansiella risker

  Bärbara datorer har mycket lite flexibilitet i fråga om uppgraderingsmöjligheter. Även om RAM kan uppgraderas ganska lätt, hårddiskarna är svårare, och processorn är ännu svårare. Den grafikkort, skärmar, ljudkort, tangentbord, etc. , är helt oförmögna att uppgraderas utan en extern enhet. Så för att uppgradera din bärbara dator måste du brukar köpa en ny.

  Detta även gäller när en oersättlig komponent misslyckas. Och slutligen, bärbara datorer tenderar att ha underlåtit delar. Deras batterier utsätts för hög värme och upprepade urladdningar och måste bytas ut regelbundet. Själva karaktären av bärbara datorer innebär att de flyttas runt en hel del. Detta slitage orsakar för tidigt bortfall av maskinen.

  Data Security

  Det är inte ovanligt för bärbara datorer för att få stulna. Inte bara lägga till detta till de ekonomiska riskerna med ägandet, men nu dina data som finns där ute. Det spelar ingen roll hur stark din lösenord är, om du har en fingeravtrycksläsare, eller om du har LoJack. När din dator blir stulen kan hackare komma in i din data. Dessutom är bärbara datorer i allmänhet tas till platser med Wi-Fi-hotspots för att ansluta till Internet. Problemet är att hackare leta efter områden med stora grupper av trådlösa datorer som Wi-Fi-hotspots för att lansera sina attacker. Förutom att stjäla privata uppgifter, kan de använda din dator för att starta attacker mot andra datorer.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du tar bort alla filer från en dator

Relaterade artiklar


 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • Skillnaderna mellan en förgreningsdosa & ett överspänningsskydd
 • två typer av anordningar dator lagring
 • hur man raderar spår från en cd
 • hur man kan kontrollera en dator laptop på flygplatsen
 • hur man installerar en Pentium III kylfläkt
 • fördelarna med plottrar
 • hur man byter Compaq Presario LCD
 • typer av förläng-platser
 • vad är rätt sätt att ladda en ny laptop batteri?