Dator > Toshiba batteri för bärbar dator problem

 • Toshiba batteri för bärbar dator problem


 • Toshiba har kommit långt när det gäller batteritiden i sina bärbara datorer, men som inte gör dem immuna mot tillfälliga hicka. Dålig laddning metoder kan orsaka problem med batteritid, och power-sugande inställningar kan bryter ett laddat batteri, speciellt en äldre, med en överraskande hastighet. För många Toshiba bärbara datorer, kan även temperatur påverkar om och hur ditt batteri och urladdningar

  Du behöver:.
  Dator dator bärbar
  . Dockningsstation.
  Extern bildskärm.

  beläggas med nya batterier

  Om din laptop är helt ny, har du en möjlighet att maximera batteriets hälsa från get-go. CNET författare Asher Moses och Brian Nadel uppger att långsiktigt batteri vitalitet kan säkerställas om "när den först använda din bärbara dator på batteri, [du] låt batteriet helt dränera innan du laddar det. Inte ladda när batteriet är enda halvtomt. Gör det åtminstone under de första två sessioner. " Om du fortsätter att göra detta varje gång du använder din laptop batteri, kommer du förlänga tid din bärbara dator kan köra på batteri.

  Power Inställningar

  En av de viktigaste skälen batteritiden är så kort på många bärbara datorer är på grund av inställningar. Du kan komma åt ströminställningarna på en Toshiba antingen genom att högerklicka på ikonen batterilådan i det nedre högra hörnet av skärmen och klicka på "Energialternativ", eller genom att gå till Kontrollpanelen> Energialternativ. Här kan du välja inställningar datorn använder när den körs på batteri, justera när skärmen stängs av, välja när datorn kommer att somna, och bestämma hur ljus skärmen är. Den förvalda "Energisparläge" inställningar justera ljusstyrkan till ca 40%, stänga av skärmen efter 3 minuters inaktivitet och sätta datorn i viloläge efter 15 minuter. Fundera på vilka inställningar är mest relevanta för dig, och justera din dator därför att spara ström.

  Temperatur

  Extrema temperaturer kan försämra din laptop batteri. Enligt Moses och Nadel, bör du utsätta batteriet för extrem hetta eller kyla. Värme gör batterier förlorar sin laddning väldigt snabbt och kalla batterier inte ger så bra resultat. Dessutom kan vissa Toshiba laptop batterier upptäcka när de har värms upp för mycket, och kan inte laddas även när strömmen är inkoppladDatorn kommer att visa "AC inkopplad, batteriet laddas inte" i detta fall. Om detta händer kan du ladda batteriet genom att stänga av datorn och låta batteriet medan datorn är avstängd.

  Ålder

  Laptop batterier i allmänhet pågå i 2 till 3 år. Om ditt batteri inte håller en avgift och det är äldre än 3 år, överväga att köpa ett nytt batteri. Kom ihåg att helt bryter och ladda det nya batteriet de första gångerna du använder den.

  Still Not Laddning

  Om du har tänkt alla dessa möjliga problem med batterier och upptäcker att de inte är orsaken till problemet, Prova att ta ut batteriet och försiktigt rengör kontakterna på batteriet och i bärbara batterifacket med en torr, luddfri trasa. Om ingen förbättring, kan du behöva titta på uppdatera datorns BIOS eller använda återställnings-CD som medföljde den bärbara datorn att klara eventuella interna problem, som kan påverka ditt batteri.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du ansluter en skrivare till en router

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med DVD ROM-skivor
 • hur man uppgraderar en Toshiba DVD / RW-enhet
 • hur man fixar blå skärm problem på en dator
 • hur du tar bort en användare från en Windows XP-domän
 • hur man kan kontrollera historia Printer Spooler
 • hur man gör en nätverksuttaget
 • Hur man laddar ner filer från din dator till din Kindle
 • hur man identifierar dvd inspelningsformat
 • Vikten av dataöverföringshastigheter
 • skillnader i PCI-platser