Dator > Hur USB-enheter fungerar?

 • Hur USB-enheter fungerar?


 • USB Flash Drive

  En USB (Universal Serial Bus), mer känd som en "flash-enhet," tar nytta av 1996 USB 1. 0 som gör att olika typer av externa enheter att arbeta med en dator. Den flash-enhet är en extern minne-lagringsenhet avsedd att ersätta äldre diskett-och CD-skivor och zip-enheter. Till skillnad från äldre externa lagringsenheter är flash-enhet enklare att använda och är mer hållbart och tillförlitligt eftersom den inte har några rörliga delar. Många kan även kryptera känsliga data.

  MOSFET Transistor

  flash-enhet lagrar information (t. ex. text, bilder, video, musik) som en serie av "0" s och "1" s. Enligt Nadre och Simon i deras "MOSFET: Egenskaper, Förberedelser och prestanda", MOSFET transistorn är hjärtat i USB-flashminnet. En MOSFET-transistor är en halvledare som används för att hålla en enda laddning. Mängden laddning i MOSFET transistor inte varierar-det antingen har en avgift ("1") eller så gör det inte ("0"). Minnet lagring av en flash-enhet skapas av miljontals MOSFET transistorer. MOSFET är en förkortning för "metal-oxide-halvledare fält-effekt transistorer. "

  Tröskelspänning och Floating Gate

  Inne i MOSFET är vad Nadre och Simon kallar en "flytande gate. " Eftersom MOSFET port är en elektriskt isolerat område (ett område omgivet av icke ledande isolering), kan MOSFET lagra en elektrisk laddning utan att behöva vara ansluten till en strömkälla. När det flytande grinden är laddat, är det MOSFET i en "på" eller "1" tillstånd. När det flytande grinden har inga avgifter, är MOSFET i en "off" eller "0"-tillståndet.

  Läs, skriva och sudda

  Datorer kan "läsa" det minne som ett USB-minne genom att upptäcka en eller 0. Det gör detta genom att tillämpa en tröskel spänning (t. ex. 3V) till flytande gate. Om det inte finns någon elektronstråle kostnad i flytande porten, kommer denna tröskelspänning sätta en liten avgift genom ett kiselsubstrat Under porten, och datorn (eller annan enhet) kommer att registrera detta som en "1. " Men om det är en avgift i det flytande gate ansökte tröskelspänningen till gaten kommer inte att resultera i en ström som går genom ett kiselsubstrat under grinden. Detta motsvarar "0". Kort sagt, om datorn läser en "1", den flytande gate faktiskt är i ett noll kostnad (eller "0") tillstånd. Om datorn läser upp en "0," det flytande gate är faktiskt i en avgift (eller "1") tillstånd.

  Innan en dator kan "skriva" information till ett USB-minne, måste det först "radera" flashenheten minne. Detta kan vara lite förvirrande. Det gör detta genom att tillämpa en över tröskeln spänning (t ex 20V), inte till flytande gate, men på substratet av MOSFET, som är skild från porten av isolerande material. Genom att göra detta är en avgift som i det flytande gate "drog" genom isoleringen i substrat där det släpps ut. Detta tömmer flytande gate av en avgift.

  Datorn "skriver" information till USB-minne genom att tillämpa en över tröskeln spänning (t ex 20V), inte på substratet av MOSFET, men att den flytande gate. Detta sätter en avgift i det flytande gate, dvs uttrycker det i en "1" tillstånd. Genom att ta ut några portar men inte andra, skapar datorn ett mönster av 1: or och 0: or som representerar information (e. g. , text, bilder, video, musik).


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur konvertera en startdiskett till CD

Relaterade artiklar


 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur isär en dator
 • hur man reda på hur mycket videominne är på din PC
 • hur man dra nytta av en dual core processor
 • fördelar och nackdelar med DVD ROM-skivor
 • hur man rengör IBM Thinkpad nycklar
 • hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel
 • hur man använder en gammal videobandspelare som tuner för en ny bildskärm
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • hur man gör en bootbar USB från en CD