Dator > Vikten av dataöverföringshastigheter

 • Vikten av dataöverföringshastigheter


 • Dataöverföringshastigheten definieras som den hastighet med vilken data kan överföras mellan enheter. Detta kan vara från en dator till en MP3-spelare, en mobiltelefon torn till telefonen, eller en DVD till en DVD-spelare. Överföringshastigheten är oftast visas i megabyte per sekund och kan lätt omvandlas till en ny mätning

  Du behöver:.
  Hane till hane VGA-kabel

  Historia

  I. 1971 när disketter uppfanns hade de en maximal överföringshastighet på 1. 000 kilobyte per sekund. På den tiden ansågs detta snabbt och betraktar det som hårdvaran inte läsa och skriva data med den hastigheten. När cd-skivor introducerades hade de en maximal överföringshastighet på 22,16 megabyte per sekund. Ju mer data ökar överföringshastighet, desto snabbare kan hårdvara. År 2006 överfördes Fujitsu framgångsrikt 2,56 Terabit (305. 200 megabyte per sekund) över ett fiberoptiskt nät.

  Betydelse

  mobiltelefoner, en gång en enhet som enbart används för att ringa telefonsamtal, kan nu strömma video, spela musik, bläddra Internet och mer på grund av främjande av dataöverföringshastigheter. Den högsta hastigheten en enhet kan fungera på ett direkt samband med den hastighet med vilken data kan förmedlas till och från den. Trådlösa enheter, High Definition Television, termisk bild kartläggning och fjärrkontroller är alla möjliga på grund av höga dataöverföringshastigheter.

  Fördelar

  Som dataöverföringshastigheter ständigt öka, kan mer kraftfulla hårdvara och mjukvara utvecklas för att följa den. Detta ger konsumenterna fler alternativ och funktioner i den digitala världen. Fildelning är ett perfekt exempel på en förmån beroende på höga överföringshastigheter. Användare i hela världen har möjlighet att dela information, oavsett datatyp, med varandra.

  Överväganden

  Den största nackdelen för att öka dataöverföringshastighet är att hårdvara kan bli oberoende av sig själva, vilket innebär att de endast kommer att arbeta med specifik hårdvara eller i vissa konfigurationer. Ofta när nya protokoll är påhittat, har den gamla tekniken att kastas ut och ersättas. Detta kan vara svårt för konsumenter och företagare, både ekonomiskt och realistiskt.

  Potentiella

  Möjligheterna för dataöverföringshastigheter är oändliga, och fördelarna är många. I 202C den genomsnittliga kabelanslutning till Internet var cirka 5 megabyte per sekund. Tänk dig möjligheterna om vi skulle kunna överföra data över Internet med en hastighet av 1 terabyte per sekund (1. 024 megabyte per sekund). Filmer skulle strömma omedelbart, skulle hela musikbibliotek tar sekunder att ladda ner, och videospel kan vara mer kraftfull, ger dem möjlighet att se ännu mer realistiskt.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du återställer standard på en CD-enhet

Relaterade artiklar


 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • typer av dator papper
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • dator ritning metoder
 • fördelarna med plottrar
 • Hur konvertera en startbar cd till en bootbar USB
 • hur man byter och uppgradera minnet i din bärbara dator
 • hur man fixar en bläckpatron
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • hur man byter Compaq Presario LCD