Dator > vad man gör om en bläckpatron inte skriver ut?

 • vad man gör om en bläckpatron inte skriver ut?


 • Dyra som de är, det sista en datoranvändare vill ta itu med är ett fel i en bläckstråleskrivare kassett. Medan det finns ingen riktig väg att reparera en patron som är allvarligt skadade, de flesta patron misslyckanden beror på enklare problem som kan svara på felsökning

  Hur de fungerar

  Det är viktigt att förstå hur de flesta patroner arbete. Bläck inuti kassetten är sprayas på papper genom en liten munstycke. Kassetten munstycket och position på sidan styrs av ett datachip inuti skrivaren samt av datorn via skrivardrivrutiner. Patroner kommunicera med skrivaren och datorn genom att en bit koppar folie på baksidan och undersidan av patronen. Denna folie fungerar som en mycket liten moderkortet eller "hjärna" för patronen. Skrivaren och datorn "vet" när patronen är full eller tom och installerats korrekt eller inte tack vare denna bit folie.

  Kondition Folie

  När en patron är oförsiktig, speciellt samtidigt som installeras i patronhållaren inuti skrivaren kan kopparfolie på baksidan av patronen rivas. När detta inträffar kan kassetten inte att fungera korrekt. Ta ut patronen ur skrivaren och undersöka folien. Om det är vikta eller trasiga, särskilt genom mitten av ytan, är chansen stor att patronen är inte att reparera. Du kan försöka att lämna tillbaka den till återförsäljaren, men ersättning är det enda "bota".

  Blockerat Munstycken

  Nya patroner kommer innehålla en tejpbit som täcker och skyddar munstycket. Detta band måste tas bort helt för patronen ska fungera korrekt. Detta är den vanligaste misstaget att installera nya bläckpatroner. Annars när skrivaren är ur bruk, är patronen huvuden parkerade på en liten bit av fuktig skumgummi. Detta fuktig parkeringsplats bidrar till att överflödigt bläck på munstycket torkar inte ut och stänga munstycket.

  När skrivarna gå en lång tid mellan olika användningsområden, kan detta pad torkar upp och munstycken på kassetten kan bli blockerad. Ta ut patronen ur skrivaren och fukta din fingertopp. Försiktigt dra fingret över ansiktet på spetsen, hittade en liten silver rektangeln längst ner i patronen. Återgå patronen till skrivaren och köra ett underhållsprogram som kommer att rensa munstycket ytterligare. Kör munstycket renare flera gånger tills testbilden ser korrekt ut. Alla skrivare mjukvara kommer med ett sådant underhåll rutin.

  Tricking en "tom" patron

  Även om du tror bläck är fortfarande i patronen, kan skrivaren inte kan känna detta bläck och kan felaktigt rapportera att patronen är förbrukade. Om du får denna varning, avlägsna patronen, stäng av skrivaren och dra ur el. Vänta 10 minuter. Återställ strömmen och installera patronen som om den vore helt nya. I många fall kan den sista biten av bläck nås trots allt-åtminstone tillräckligt för att producera några sidor innan varningen igen.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man raderar spår från en cd

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna ett SD-kort
 • hur du formaterar en Windows 7-dator
 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • hur du formaterar en FAT32 extern HD
 • diy ic lödning
 • hur man reda på vilken typ av RAM min dator för att uppgradera
 • hur du tar bort en extern HD på en Mac
 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur man raderar spår från en cd
 • hur man fixar verktyget Toshiba fingeravtryck i Windows 7