Dator > hur man uppgraderar en Intel-processor Pentium III

 • hur man uppgraderar en Intel-processor Pentium III


 • Det första du bör tänka på vid uppgradering Intels Pentium III-processor är ditt moderkort. Se till att det kan stödja en snabbare processor. Många äldre moderkort har inte BIOS (Basic Input Output System) stöd för dagens processorer och du kan behöva uppdatera BIOS. Om du vill uppgradera till en Pentium 4-processor, kontrollera även wattal nätdelen på brädan, bör det vara minst 300W

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Anti-ESD (Electrical urladdning) armband.
  Komprimerad kan av luft.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Öppna datorn chassi Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna från locket. Sedan, dra bort av chassit. Placera skruvarna i en container, så du lätt kan hitta dem senare. Innan du öppnar datorn, bära en anti-ESD armband för att undvika att skada komponenter på moderkortet.
  2.
  Spärra klämmekanismen för fläkten /kylflänsen och lyft av Intel Pentium III-processor. Använd en platt skruvmejsel och sätt in den i klämman för att frigöra det. Koppla bort fläktens strömkontakt från moderkortet. Dra sedan försiktigt ut fläkten /kylflänsen från processorn.
  3.
  Lyft processorn spaken upp och ta bort Intel Pentium III-processor från CPU-sockeln. Undersök CPU sockel för damm uppbyggd. Använd en burk med tryckluft för att avlägsna eventuellt skräp.
  4.
  Inspektera nya processorn efter att ta bort den ur den antistatiska påsen. Kontrollera att stiften är i linje och inte böjda. Återanvänd den antistatiska påsen och placera den gamla Intel Pentium III-processor inuti.
  5.
  Placera den nya processorn i CPU-sockeln. Se till att stiften linje med hålen i uttaget. Dra sedan processorns spaken för att låsa den på plats.
  6.
  Återmontera fläkt /kylfläns ovanpå den nya processorn. Använd platt skruvmejsel för att skjuta låsningen nedåt för att säkra den. Anslut fläktens strömkontakt tillbaka på moderkortet.
  7.
  Tillbaka locket på chassit och sätt tillbaka skruvarna som du tog bort. Sätt din dator strömsladdar till ett eluttag.

  Tips och varningar


 • Om du behöver uppdatera din BIOS, se till att göra det när den nya processorn är installeras i CPU-sockeln. Din dator kommer att kunna korrekt identifiera CPUID (Central Processing Unit Identifier) och alla funktioner som är avsedda för processorn.
 • innan du uppgraderar Intel Pentium III-processor är det enklaste sättet att lära sig om en snabbare processorn är kompatibel med ditt moderkort är genom att besöka tillverkarens webbplats. Moderkortstillverkare lista ofta vilken typ av processorer är kompatibla med deras styrelser. Du kan ta reda på om moderkortet uppfyller de elektriska och mekaniska krav på en snabbare processor. Om du inte lära dig mer om ditt moderkort från tillverkaren, dess möjligt att det inte stöder processor uppgraderingar.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:jämförelse av kompakta fotoskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man startar upp Vostro 200 från cd-rom
 • hur du växlar på webbkameran på en Dell Inspiron
 • hur man lösenordsskydda ett minne
 • hur att rekonditionera en HP Inkjet vagn
 • hur fylla på bläckpatroner till en HP c8773a
 • hur man hittar PC Card Adapter på min Dell-dator
 • hur man använder en multi-kortläsare med Compaq Presario flera laptop
 • Syftet med trådlöst nätverkskort
 • hur man kan kontrollera bläcknivåerna på en Officejet 5510 skrivare
 • biometriska fingeravtryck bildläsare Fördelar & Nackdelar