Dator > hur man torka en hårddisk ren

 • hur man torka en hårddisk ren


 • Om $ 437. 000. 000 dollar. Det är hur mycket identitet tjuvar tog från konsumenter under 2003, enligt Reuters. Tillgång till privat data gör det möjligt, och gamla hårddiskar är ett bra ställe att få det. En studie genomförd av ett multinationellt koalition av universitet fann att en tredjedel av de driver det provas på andrahandsmarknaden innehöll känsliga personuppgifter. Tömning papperskorgen och formatera uppenbarligen inte göra susen. Men innan du tar en slägga för att din disk, överväga en mer elegant lösning.

  Du behöver:
  säkerhetskopieringsenhet
  . Diskettenhet, CD-R-eller DVD-R-enhet.
  Tom skiva eller diskett.


  1.
  Backup all information du vill behålla. Följande steg kommer att permanent eliminera all information på din hårddisk. Se till att din backup enhet har tillräckligt med utrymme för att lagra den information du behöver. Anslut den till USB-eller FireWire-port på din dator. Spara alla filer du vill behålla på den enhet för säkerhetskopiering.
  2.
  Gå till dban. org och hämta Darik Stöveln och Nuke program. Välj "DBAN för de senaste Intel och AMB datorer" (om du använder en Windows-dator). Klicka sedan på "OK" för att packa upp filen. DBAN är en data-clearing mjukvara som skriver över varje block av information på hårddisken flera gånger. För att använda den måste du logga in på en lösenordsskyddad konto med full hårdvara tillgång.
  3.
  Skapa en startdiskett med DBAN. För att göra detta, sätt in en tom CD-R eller DVD-R i en enhet med skiva-writing kapacitet (för att använda en diskett, klicka på "gamla utgåvor, Alternate nedladdningar, och källkod" från Download-sidan och följ instruktionerna) . Öppna DBAN mappen och dubbelklicka på filen som slutar på "ISO" för att bränna den till skivan. Om det inte fungerar, är det eftersom du behöver för att få bränning som förstår ISO-format.
  4.
  Kontrollera att skivan är klar brinnande och starta sedan om datorn.

  5.
  Access BIOS. På startskärmen kan det finnas en förteckning över nycklar följt av deras funktion. Trycka på nyckeln som får in dig i installationsprogrammet. Om alternativ av detta slag inte visas trycker du på F10 innan start skärmen försvinner.
  6.
  Välj Boot sekvens eller Boot order och ställa in datorn att starta upp från enheten innehåller DBAN skivan du just bränt. Det DBAN programmet bör starta automatiskt.
  7.
  Om du vill fortsätta med helt radera alla data på hårddisken, skriv "autonuke" och tryck på "Enter". Om du vill välja från en lista med diskar och partitioner, tryck bara på "Enter". Blanksteg väljer den hårddisk eller partition och "n" ger dig olika clearing alternativ.

  Tips och varningar


 • Innan du vidtar åtgärder för att radera hårddisken, testa någon programvara eller system skivor du planerar att installera.
 • Fyll inte i dessa anvisningar om du inte är helt säker på att du vill oåterkalleligen radera data på hårddisken.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man ställer en dvd rom tillbaka till region 1

Relaterade artiklar


 • hur man får filer från en Dell Inspiron 8600 laptop som inte startar
 • hur man byter en UPS
 • hur man raderar en hårddisk i DOS
 • hur man öppnar en Seagate
 • Hur installerar du minne på en Dell C600?
 • vad är AMD Athlon?
 • hur du uppgraderar TravelMate 3200 minne
 • hur radera data med en magnet
 • hur du skriver ut kuvert efter varandra kontinuerligt med en HP 4
 • hur man kopierar en video-CD med en hp laptop CD-brännare