Dator > dator specifikationer och anslutningstyper

 • dator specifikationer och anslutningstyper


 • Du behöver:
  Tyg eller tidningen
  . 3 sprutor, 30cc.
  HP bläck.

  En datorns specifikationer kommer att lista alla anslutna komponenter och öka resurserna för varje komponent. Oavsett vad perifera komponenter är ansluten till en dator, och oavsett dess specifikationer, alla datorer förlita sig på några vanliga anslutningstyper. Inmatningsenheter som tangentbord och mus är anslutna med kablar som skiljer sig från kablarna som ansluter skärmen, och andra enheter som till exempel skrivare och scanner. Även inuti höljet, finns det olika typer av kablar som går mellan komponenter såsom hårddisk, moduler RAM, strömförsörjningsenhet och processor.

  VGA

  Bildskärmen är vanligtvis ansluten med en speciell typ känd av kabel som VGA. Kabeländarna i fält-liknande lösningar, som är ansluten till bildskärmens baksida och tornet höljet. VGA-kablar har 15 kontaktstiften som är ordnade i tre rader, var och en motsvarande separata kanaler för de primära färgerna-rött, blått och grönt. DVI är en annan anslutningstyp för bildskärmar, och nästan alla nya kort har stöd för det. En VGA-anslutning kan göras på en DVI-anslutning typ med hjälp av en VGA-till-DVI-adapter.

  PATA

  Lagringsenheter som hårddiskar och optiska enheter (CD-ROM och DVD-ROM) är anslutna till datorns moderkort baserat Paralled ATA (eller PATA) kablar. Dessa kablar ansluter interna komponenter inne i höljet, och kan inte ångras eller anbringas på nytt utan att ta den externa fall av. PATA kablar band kablar med kontakter som fäster ATA-platser på moderkortet och att motsvarande skåror på enheter som ansluts. En PATA-kabel kan ha 40 eller 44 stift, och om två enheter är kopplade till moderkortet använder samma kabel fungerar en av enheterna som "master" och den andra fungerar som "slav".

  SATA

  Serial ATA (eller SATA) kablar är en förbättring jämfört med PATA kablar, och används också för att ansluta lagringsenheter. SATA-kablar är avsedda att stödja höga dataöverföringshastigheter, och nästan alla nyare moderkort stöder denna typen av anslutning. SATA-enheter har två uppsättningar av kontakter med åtta stift på varje, och denna standard är universell, till skillnad från PATA-anslutningar, som kan ha 40 stift eller 44 stift. Anslutningarna på varje ände av SATA-kabel är ansluten till fördefinierade platser, monterade en på moderkortet, och en på baksidan av lagringsenheten.

  USB

  USB är en mycket mångsidig förbindelse, som medger en rad anordningar som skall knytas till en dator med minsta möjliga krångel. Kringutrustning såsom webbkameror, portabel multimedia spelare och minnen kan enkelt anslutas till en dator via en USB-port. Det finns tre versioner är i bruk: USB 1. 0/1. 1, USB 2. 0 och USB 3. 0. USB 1. 0/1. 1 är den tidigaste anslutningstyp och kan hantera dataöverföringshastigheter på upp till 12 Mbps (megabits per sekund). Den senaste versionen, USB 3. 0, kan överföra data med en hastighet av 600 Mbps (megabyte per sekund), och har bakåtkompatibilitet med äldre versioner. FireWire är ett höghastighets-USB-variant, som används för att ansluta skrivare, skannrar och videokameror.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man byter en mus batteri

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en typ b USB till en Bluetooth-skrivare
 • datachip användning i medicin
 • hur man installerar en USB 2.0-diskettenhet
 • felsökning av en Toshiba Satellite 1115 som inte startar
 • Inaktivera berättare i Windows Vista
 • hur du lägger till minne till en Toshiba M105 satellit
 • hur man konfigurerar en USB-port som en seriell
 • hur man byter en mus batteri
 • hur du tar bort köra blixt från information
 • hur man ansluter en kabel USB-gränssnitt