Dator > Fakta om mikroprocessorn

 • Fakta om mikroprocessorn


 • Mikroprocessorn, även känd som en CPU (central processing unit), är ett litet halvledarchip på en bit kisel som hanterar grundläggande logik och uppgifter förvaring för en dator. Mikroprocessorn är hjärtat i något datasystem, och är ansvarigt för personliga datorer som vi känner och förstår den idag

  historia Mikroprocessor

  Mikroprocessorn har sitt ursprung i 1969 då Busicom, ett japanskt företag anlitade Intel att tillverka ett chipset för sin nya miniräknare produkt. Ted Hoff, chef ingenjör för projektet, trodde att den föreslagna 7 chip set skulle kunna förenklas till 4, med en hantering av den behandling av uppgifter.

  Tillsammans utvecklade Busicom och Intel en rad nya teknologier och metoder för att producera världens första centralenhet-en multi-function chip för att hantera alla databehandling. Detta kallades Intel 4004.

  Hur fungerar Mikroprocessor Work?

  En mikroprocessor består av ett antal mycket enkla avsnitt som varje handtag en uppgift. Adressen bussen anger en adress i minnet, läser data buss eller skriver till minnet, läsa och /eller skriva linje berätta minnet för att få plats. Det finns en intern klocka baseras bort ett visst antal hertz för att beräkna tid och använda räknare för att spåra timing på olika program. Det finns även en återställning linje för att återställa programmen.

  RAM

  Datorer har också Random Access Memory (RAM). Det är där mikroprocessorer kan sätta instruktioner så länge de behöver användas, så att de inte får skrivas över med nya instruktioner innan det jobb de har att göra klar. När en dator får slut på RAM, saktar ner, för det finns ingen mer plats att lagra instruktioner i denna stund och processorn inte skriva över tidigare instruktioner utan tillstånd från programmen.

  Återförda

  Den sista stora uppgift mikroprocessorn är att hantera writeback. När mikroprocessorn gör en instruktion, gör en kopia av att undervisningen i datorns huvudsakliga hårddisk. Detta gör inte bara att systemet har en säkerhetskopia av alla tillverkade instruktioner, men också gör att användaren kan ha en plats att kontrollera när något djupt i systemet interna har gått fel och vill ta reda på vad det är.

  Moores lag

  Moores lag är en populär teori som ursprungligen utvecklades av en av grundarna av Intel, Gordon Moore. Moore såg på den takt med vilken mikroprocessorer var framåt och konstaterade att den hastighet tycktes fördubblas var 18 månader. Han utvidgade detta till en teori, som anger att den allmänna hastigheten på datorerna skulle fördubblas var 18 månader tills det blev en fysisk omöjlighet.

  För nästan de senaste 40 åren har detta uttalande stod sig, vilket ofta gör tidigare uttalanden-som Bill Gates proposition ingen någonsin skulle behöva mer än 20 megabyte hårddiskutrymme-verkar fånigt i nutid.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man ansluter en bärbar dator till en TV

Relaterade artiklar


 • hur du anpassar Laptop Skin
 • hur du tar bort en Toshiba DVD från en tunn SelectBay
 • hur man sparar på ett Memory Stick
 • extern hårddisk format för Mac fett vs ntfs
 • hur man rengör skrivhuvudet i en kanon S520 skrivare
 • refill instruktioner för en kanon tonerkassett
 • hur man gör en datorskärm storlek större på en TV
 • hur du ändrar firmware på en Seagate hårddisk
 • hur man löser microSD-kort problem
 • hur man installerar en digital ritplatta i Windows XP