Dator > vad är en bläckstråleskrivare?

 • vad är en bläckstråleskrivare?


 • En bläckstråleskrivare är en typ av skrivare som tvingar droppar på ett papper att bilda en bild eller text. De flesta bläckstråleskrivare idag hantera både svart och färg. De varierar i pris från mindre än $ 100 till några hundra dollar. Låg kostnad bläckstråleskrivare använder tre färger-cyan, magenta och gult-att producera en svart, medan högre slutet bläckstråleskrivare har en extra svart bläckpatron. Bläckstråleskrivare är utbredd och har funnits sedan 1950-talet

  Typer

  Bläckstråleskrivare leverera bläck till sidan med två metoder:. Kontinuerlig ström och släppa på efterfrågan. I kontinuerlig ström skrivare, en högtryckspump krafter bläck genom ett munstycke i en kontinuerlig ström. Bäcken är sedan ut, separering i små droppar, och dropparna antingen fortsätta till papper eller omdirigeras till återvinnas. Drop on demand-tekniken har separata patroner för varje färg bläck. En aktuell zaps en patron, tillfälligt höja värmen och därmed trycket i bläck, och tvingade en droppe ur patronen genom ett litet hål.

  Fördelar med kontinuerlig ström

  kontinuerlig ström bläckstråleskrivare har flera fördelar. Först dropparna har en mycket hög hastighet kommer ut ur den trycksatta munstycket, vilket möjliggör ett stort avstånd mellan skrivare och papper. För det andra är droppen utmatning tillräckligt hög för att tillåta för mycket snabba utskrifter. För det tredje är munstycket alltid är i bruk, vilket minimerar risken för en träsko.

  Fördelar med Drop on Demand

  Drop on demand skrivare använder två metoder, båda med unika fördelar. Den termiska metoden värmer upp bläcket lösning i patronen. Den piezoelektriska metoden används en piezoelektrisk material, som ändrar form när en ström appliceras på det. Den termiska metoden är bra eftersom ingen speciell hårdvara krävs, så att skrivaren kroppen kan vara ganska billig. Den piezoelektriska metoden, å andra sidan inte behöver bläck som kan vara ordentligt uppvärmd, så att bläcket i sig är billigare.

  Nackdelar med bläckstråleskrivare

  problem med bläckstråleskrivare har att göra med olika typer bläck som de använder. Den bläckstråleskrivare hemma och på kontoret mest sannolika användningen utspätt bläck, som kräver särskild media som kommer att hålla dem. Utan en speciell beläggning, dessa utskrifter är inte vattentäta. Färgpulverbaserat vattenlösning bläck bleknar också i ljus och är inte lämpliga för arkivering utskrift. Arkiv bläck existerar, men det är mycket dyrare. En annan svårighet är priset: om själva skrivaren är billig, påfyllning eller byte av patroner av bläck ger upp

  Typer av Ink

  En anledning bläckstråleskrivare är så populära är att de kan använda så många olika typer av. bläck för specialiserade genomförandet. Bläck, till exempel, används för skyltar, banderoller och självhäftande dekaler. En annan typ av bläck är UV-härdande bläck: bläcket tryck och på samma gång härdat, eller botas genom exponering för UV-ljus. Den resulterande bilden är torr och robusta. Ännu en annan typ av bläck är Sublimeringsskrivare bläck, som används för att skriva ut direkt på tyg.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man ansluter en maträtt DVR till en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en eee PC 1000
 • Felsökning en Lexmark N7000
 • Hur ändrar jag uppdateringsfrekvensen på min samsung 710 monitorn?
 • 32 bit vs 64 bitars pc
 • hur man kan spara batteri på din Mac
 • hur man ansluter en TV-mottagare till en kabelbox
 • hur till vända bort ett fryst PowerBook G3
 • hur du gör din dator snabbare på spel
 • hur man väljer och installerar en trådlös router
 • hur man kan återställa tillverkarens inställningar för en Mac G3