Dator > information om kringutrustning till datorer

 • information om kringutrustning till datorer


 • En dator perifera är helt enkelt ett objekt eller anordning som konstruerats för att utöka funktionaliteten i ett datorsystem. De är inte de centrala delarna av datorn krävs för att få det att köra, men de ofta nog gör det lättare att använda själva datorn. Du kanske inte ens märker det ännu men datorn har förmodligen minst fem kringutrustning ansluten till det på en regelbunden basis

  mus och tangentbord

  I stort sett två av de mest populära kringutrustning som används på nästan varje dator är datorns mus och tangentbord. Dessa enheter fungerar som två perfekta exempel på den typ av kringutrustning till datorer och vad de är avsedda att göra. Utan sådana hjälpmedel som den skulle bli utomordentligt tråkiga och nästan omöjligt att använda datorn. Med musen så att du enkelt navigera datorn och tangentbordet ger skriva både text och inmatning programvaror, har dessa två funktioner och kringutrustning bli stöttepelare kringutrustning till datorer.

  Monitor

  Även den bildskärm du använder för att läsa Detta är en kringutrustning. Ungefär som tangentbordet och musen, skärmen, utan en väsentlig del av datasystemet, gör med hjälp av datorn som möjligt. Såvida du inte använder en bärbar dator monitorn ansluts till datorn via en extern anslutning på din dator torn. Med ett brett utbud av funktionalitet, pris och storlek det finns många att välja på men alla utföra samma grundläggande uppgift.

  Externa enheter

  Med hårddisk tekniken framåt, externa hårddiskar har blivit en mycket användbar perifer. Konstruerad för att fungera som datorns interna hårddisk, de yttre gör att du kan ta dem platser och använda dem med fler än en dator. De varierar i storlek och lagringskapacitet från USB-minnen med bara några gigabyte lagringsutrymme till enheter storleken på en gemensam bok med lagringsutrymme nå in i terabyte (TB). En TB är lika till 1. 000 gigabyte (GB).

  Integrated Peripherals

  Integrerad kringutrustning Kringutrustning som är integrerade i systemet innan du köpte den, såsom interna hårddisk och CD-ROM-enhet. Trådlöst internet-kort kan också vara ett integrerat perifera och är det mest använda i bärbara datorer och netbooks. Dessa är enheter som kan fungera som externa komponenter, exempelvis en extern hårddisk, men ingick i datorn för enkelhetens skull. Integrerad kringutrustning brukar uppdateras, förutsatt att du fysiskt kan komma till dem och säkert göra uppgraderingen.

  Andra Kringutrustning

  Det finns en mängd andra tillbehör tillgängliga och många av dem används allmänt på daglig basis. Enheter som högtalare, skrivare, skannrar och webbkameror bedöms alla datorer eftersom de utöka funktionerna på själva datorsystemet. Dessa enheter arbetar oftast med hjälp av drivrutiner, små program syftar till att göra det perifera och ditt system arbetar tillsammans i harmoni. Utan rätt drivrutin är det osannolikt att en specifik perifer kommer att fungera på ditt system.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur ta reda på hur mycket bläck som är kvar i en HP Photosmart 7260 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka processorn mätt heltal hastighet
 • hur man kan jämföra hastigheter dator processor
 • hur man gör en enhet startbar
 • vad är en Express Card-anslutning?
 • hur man byta ut CMOS-batteriet på en IBM laptop 2379
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet
 • hur man bli av med din gamla laptop när du får ett nytt
 • hur man installerar USB 2.0-drivrutiner på en pc
 • hur man använder en flash-enhet i en Xbox handkontroll istället för en Xbox minneskort
 • Hur konvertera en vhs soundtrack till CD på en Macintosh