Dator > hur man installerar en Ethernet DSL-modem

 • hur man installerar en Ethernet DSL-modem


 • Ett DSL-modem ger en höghastighetsanslutning till Internet-anslutning som använder en telefonlinje för att ansluta till Internet. Till skillnad från ett uppringt modem kommer dock ett DSL-modem slips inte upp din linje hem telefon så att du inte kan ta emot samtal. DSL-modem tenderar också att få tillgång till Internet med mycket högre hastighet än uppringd anslutning. När du avtal med en Internetleverantör (ISP) för att få Internet-tjänst, vanligtvis en installation tekniker kommer att ansluta modemet och se till att det kan gå online innan han avslutar sitt arbete. Om för du har smittats med ISP, men behöver installera modemet på egen hand, är processen för att göra det enkelt och kräver lite teknisk expertis

  Du behöver:.
  DSL-modem med strömförsörjning
  . 1 telefonlinje.
  1 Ethernet-kabel.
  Dator eller annan enhet för tillgång till Internet.


  1.
  Anslut ditt DSL-modemet till en telefonlinje. En typisk DSL-modem kommer att ha tre till fyra portar på baksidan. En kommer att vara för strömkabeln för att ansluta till el, kommer man till en vanlig telefonlinje. Modemet kommer också att ha en Ethernet-port, som liknar en telefon hamn bara något större. Vissa modem är utrustade med en USB-port också.

  Ta en vanlig telefonkabel (se figur 1) och anslut ena änden i telefonen-porten på baksidan av DSL-modem. Den andra änden skall anslutas till telefonjack som din Internet Service Provider (ISP) som utsetts för den DSL-Internet-anslutning. Om du inte har haft någon ISP inrättades ett telefonjack för en Internet-anslutning, måste du göra det här först. En standard telefon jack kommer inte att kunna stödja en Internetanslutning. Kontakta en ISP och kontrakt med dem för att ha Internet-tjänst installerad i ditt hus.

  När modemet är anslutet till ett telefonjack som har installerats med tillgång till Internet, är modemet utrustad för att gå online.

  2.
  Anslut DSL leverans modemet till ett eluttag. Modemet ska nu ha makten.
  3.
  Anslut DSL-modem till din dator. Ta den Ethernet-kabel (se figur 2) och anslut ena änden till Ethernet-porten på baksidan av ditt DSL-modem, det spelar ingen roll vilken ände du använder. Ta den andra änden och anslut den till en Ethernet-port antingen på en dator eller annan nätverksenhet (router, switch, Xbox spelkonsol, TiVo eller annan enhet som använder Internet). DSL-modem är nu fysiskt ansluten till datorn.
  4.
  Ställ in modemet för Internet-anslutning. DSL-modem skiljer sig från kabelmodem och andra snabba anslutningar så att för att gå på Internet kräver DSL-modem ett användarnamn och lösenord som tillhandahålls av din ISP. Antingen modemet själv, kommer datorn du använder för att ansluta till Internet, eller en annan nätverksenhet som en router behöver skicka användarnamn och lösenord till ISP: s nätverk för att modemet att gå online. Om användarnamn och lösenord sparas på modemet själv, är modemet sägs vara i PPPoE läge. Om en annan enhet har DSL användarnamn och lösenord sparas på det, är modemet sägs vara i "överbryggas" eller "tillfälliga" läget.

  På denna punkt är det nödvändigt att kontakta teknisk support för din ISP. Om modemet måste vara i överbryggas eller PPPoE läge och alla andra inställningar samband modemet behöver för att gå online kommer att variera från ISP man har. Teknisk support kommer att kunna gå igenom steg-för-steg installation av DSL-modem.
  5.
  Logga in på Internet. När modemet har konfigurerats korrekt för din ISP's nätverksinställningar bör du kunna öppna en webbläsare som Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome, och laddar en webbsida. Om du ser någon typ av anslutning fel som "Internet Explorer inte kan visa den webbsida", "Server not found" eller "Webbsidan otillgänglig eftersom du är offline" kontakta teknisk support för din ISP så att de kan felsöka din anslutning .

  tips och varningar


 • Ethernet-kablar och telefonkablar ser mycket lika, och som sådan är lätt att få dem förvirrade. Telekablar (figur 1) är mindre och har exakt samma kablar som du skulle använda för att ansluta en telefon till ett telefonjack. Ethernet-kablar (figur 2) är större, tjockare och skärmade. De kommer också i flera färger. Båda använder en liknande plast fästet på slutet för att ansluta till ett jack. Att placera dem i en knekt, driva dem i tillräckligt långt att plasten flik som sticker ut från montering gör ett klickande ljud. För att ta bort dem, tryck plastfliken tills sladden lossnar från uttaget.
 • Alla frågor om de fysiska anslutningarna mellan din dator och DSL-modem eller eventuella problem anslutning du har när modemet har installerats, bör hanteras genom en representant för teknisk support för din ISP. Deras uppgift är att svara på dina frågor och se dina tjänster fungerar när de inte är. Om det finns några tveksamheter, så är det bättre att kontakta dem med dina frågor hellre än att riskera skador på ditt modem, dator eller andra enheter genom att försöka lista ut det själv.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du tar bort och anpassa bläckpatroner på ett g85xi

Relaterade artiklar


 • hur man fixar min HP Deskjet F4180 skrivaren
 • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
 • hur man öppnar en laptop batteri
 • hur man använder CDG skivor på Toshiba bärbara datorer
 • Hur stänger jag fläktarna upp på ett ATI grafikkort?
 • hur man installerar en HP Deskjet 5550 skrivare
 • hur du kör ett program från en flash-enhet
 • hur man bränner ett program för ett minne
 • Felsökning av en Epson Stylus C62 skrivare
 • hur man startar upp en dv4000 från en USB