Dator > hur man byter en cpu fläkt på en gateway

 • hur man byter en cpu fläkt på en gateway


 • CPU-fläkt på en Gateway-dator spelar en viktig roll, hjälper processorns kylfläns kyler processorn och undvika överhettning. Fläkten fördelar värmen i luften, där fallet fans kan ta bort den från insidan av datorns hölje. När en CPU-fläkt inte fungerar korrekt, kan systemet instabilt och även hårdvara skadan uppstått. Du kan enkelt ta bort och ersätta en felaktig fläkt, är dock så länge den nya fläkten förenlig med den processortyp och Gateway hårdvara

  Du behöver:.
  Platt skruvmejsel.
  Stjärnskruvmejsel.
  Ersätter CPU-fläkten.
  Termisk pasta.
  Termisk pasta remover.


  1.
  Stäng Gatewaydatorn ner, koppla bort den och ta bort alla kablar och kringutrustning ansluten till datorn. Tryck och håll ned strömbrytaren för att släppa ut några makt som kan finnas kvar i systemkomponenter.
  2.
  Ta bort skruvarna från baksidan av Gateway fallet för att undanröja fallet vänstra sida panel (eller den fullständiga motorkåpan, beroende på utformningen av datorns hölje), skruvarna kommer att ligga längs kanten av det fall där panelen /locket överlappar något med datorn fallet. Ställ bort panelen eller täcka åt sidan, sedan lägga datorn på sidan så att vänster sida är utsatt och moderkortet är tillgänglig.
  3.
  Leta reda på CPU-fläkten, vilket bör ansluten till en kylfläns nära den övre delen av moderkortet (den exakta placeringen kan variera beroende på Gateway datormodell som du äger. ) försiktigt dra ut CPU-fläkten nätsladd från moderkortet.
  4.

  Använd platt skruvmejsel för att bända gratis spännskena som går genom processorn kylfläns och hjälper till att hålla kylfläns och fläkt på plats, baren kommer att ansluta på bägge sidor av processor och har en plats avsedd för en skruvmejsel för att införas för detta ändamål. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fläkten eller platt skruvmejsel för att avlägsna all låsflikarna, beroende på datormodell och fläkten hårdvara.
  5.
  Avlägsna fläkten och kylflänsen från fallet, lyft försiktigt i fall processorn pinnar till kylflänsen. Applicera två eller tre droppar termisk pasta remover och torka sedan försiktigt processorn rent med en torr trasa. Om överblivna termisk pasta är fortfarande synliga, tillämpa mer remover och upprepa processen tills du inte längre kan se någon av de mörkgrå eller svart pasta.
  6.
  Placera en droppe termisk pasta på CPU enligt förpackningen. Sänk kylfläns och nya fläkten på plats, låta det sprida termisk pasta mellan den och processorn.
  7.
  Skruva eller låsa den nya fläkten och kylflänsen på plats.

  8.
  Anslut den nya fläkten på moderkortet där den tidigare fläkten ansluten, ställ sedan in upprätt datorns hölje. Byt den vänstra sidopanelen eller fall täcka.
  9.
  Anslut Gateway datorn igen och tryck sedan på strömbrytaren för att starta operativsystemet. Den nya fläkten ska börja arbeta så snart som datorn är påslagen.

  Tips och varningar


 • Använd inte för mycket termisk pasta eller kommer det att leda till högre CPU temperaturer.
 • kommer i kontakt med en metall del av fallet när man arbetar inuti Gateway-datorer, eftersom detta kommer att hålla dig jordad och förhindra statisk urladdning, vilket potentiellt skulle kunna skada moderkortet eller andra känsliga komponenter dator .

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man installerar drivrutiner för en HP w2207

Relaterade artiklar


 • hur man byter en DVD-enhet på en Mac G4 spegel dörr
 • hur man köper en prisvärd bärbar dator
 • hur man gör en laptop batteriet att räcka längre
 • hur du ändrar minne på en Dell Vostro 1500
 • hur man konfigurerar IP-adressen för en HP LaserJet 2015
 • Hur ändrar jag visa för HP Pavilion ze4300?
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en Dell D610
 • hur man förutsäga inverter fel
 • Hur får man en fast skiva av din Mac mini
 • hur man rengör noggrant ett tangentbord