Dator > användningar av en mikroprocessor

 • användningar av en mikroprocessor


 • En November 15, 1971 annonsering i "Electronic News" infördes Intels 4. 004 mikroprocessor -. Allmänt som den första mikroprocessorn-inleda en revolution inom datortekniken. Enligt Intel, 4004 mikroprocessor innehöll över 231 miljoner transistorer. Mikroprocessorer är gjorda av transistorer och kondensatorer, vilket i kombination skapar minnesceller. Minnesceller hålla information och låta mikroprocessorn att köra programvara instruktioner. Mikroprocessorer har utvecklats avsevärt och tänkandet centrum för transportindustrin, datorer och elektronik och hushållsartiklar.

  Transport Industri

  Automobiles, tåg och flygplan använder mikroprocessorteknik. 1978 års Cadillac Seville var den första konsumenten fordon att använda en mikroprocessor inbyggd i sin digitala display. Den "färddatorn" som körsträcka och ytterligare information om den aktuella resan.

  Mikroprocessorer arbete bakom kulisserna för att hålla pendlare säkert och i tid. Konsument fordon-bilar, lastbilar, husvagnar-integrera mikroprocessorer för att kommunicera viktig information i hela fordonet. Till exempel navigationssystem ge information med hjälp av mikroprocessorer och Global Positioning System (GPS)-teknik. Dessutom mikroprocessorer används för att styra in-dash funktioner som underhållning och klimatkontroll.

  Mass transportsystem som flyg och tåg är beroende av mikroprocessorer för viktig information. Kollektivtrafik biljettpriset kort, eller smarta kort, innehåller processorer för att beräkna priser, dra av lämpligt belopp och behålla information om hur mycket finansiering återstår. Flygsystemet är starkt beroende av mikroprocessorer från att beräkna väderförhållanden styra komplexa funktioner av ett flygplan.

  Datorer och elektronik

  "hjärnan" i datorn, mikroprocessorer driftteknik. De används i varje typ av dator från superdatorer till mikrodatorer. Dessutom har många elektroniska apparater har centralenheter (CPU) inbyggt. Processorn utför uppgifter databehandling genom att köra programvara instruktioner i förhållande till de uppgifter den innehåller. Till exempel utför en mobiltelefon eller mobila enhet spel instruktioner i form av mikroprocessor. När du spelar schack, håller mikroprocessor data om din senaste åtgärd och utför programvara instruktioner för "datorns" nästa drag. Videobandspelare, TV-apparater och plattformar spel också innehålla mikroprocessorer för verkställande komplexa uppgifter och instruktioner.

  Hushållsapparater

  Komplex hem trygghetssystemet eller den programmerbara termostaten prydligt fäst på väggen innehålla mikroprocessorteknik. Teknikbaserade larmsystem mikroprocessorer hjälpa till med övervakning av större eller mindre fastigheter. Det enklaste programmerbara termostaten gör att du kan styra temperaturen i ditt hem. Mata in önskad grad och att genomföra den på ett enhetligt sätt kräver viss intelligens på den del av termostaten. En mikroprocessor i systemet fungerar med temperaturgivare för att fastställa och justera temperaturen därefter. Diskmaskiner, tvättmaskiner, high-end kaffebryggare och klockor radio innehåller mikroprocessorteknik.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du kopierar en cd cda

Relaterade artiklar


 • Vad är en DVD + R?
 • hur du kontrollerar om din bärbara dator är en renoverad Compaq
 • hur man kan återställa en Dell-dator till tillverkaren inställningar
 • hur man konfigurerar ett Adaptec SCSI-kort
 • hur du tar bort en certifikatutfärdare
 • Hur konvertera en wma till en mp3 med Mac-omkopplare
 • Hur man testar dell laptop moderkort
 • hur man ansluter en bärbar lcd till en dator
 • hur man installerar program på Zire 31
 • Skillnaden mellan LCM och LCD