Dator > Hur du sätter en flash-enhet i en startbar enhet

 • Hur du sätter en flash-enhet i en startbar enhet


 • Turning en flash-enhet till en startbar enhet behövs om du funderar på att installera ett nytt operativsystem men inte har ett installationsprogram skiva. Använda en startbar flash-enhet vanligt när man installerar Linux-distributioner, varav många är gratis och öppen källkod, samt vid uppstart i mindre operativsystem som går drivs helt från en flash-enhet. När man gör en flash-enhet startbar är enkelt, BIOS datorns måste stödja uppstart från USB-portar så att någon av dem att arbeta

  Du behöver:.
  Flash-enhet.
  Operativsystem för att köra från flash-enhet.


  1.
  Säkerhetskopiera flash-enheten. Sätt in flash-enheten i datorn och göra en säkerhetskopia av alla data som finns på den. Du kan göra detta genom att dra filer från flash-enhet till en mapp på datorns skrivbord. Detta är nödvändigt eftersom formaterar flashminnet raderar all information som lagrats på det.
  2.
  Formatera flash-enhet. Börja med att öppna Den här datorn. Högerklicka på flash-enheten volymen och välj "Format". När formateringen måste du välja ett format för USB-minne. Om du planerar att installera Windows på din flash-enhet väljer New Technology File System (NTFS) alternativ, eftersom detta är det ursprungliga formatet för Windows. Om installerar en bärbar distribution av Linux, välj FAT32, eftersom detta format kan läsas och skrivas av Windows och Linux lika (installera Linux på en flash-enhet).
  3.
  Installera operativsystemet system. Därefter kopierar alla nödvändiga filer för operativsystemet du planerar att starta från till flashminnet. Om du installerar Windows till flash-enhet kan du använda ett Windows Installer som vanligt, men tänk på att välja flash-enheten som destination enheten. Vid installation av Linux, kanske du behöver för att montera en skivavbild som ska användas för installationen, eller så kan du använda ett verktyg som Universal USB Installer för att installera en bootbar version av Linux att flash-enheten.
  4.
  Ändra BIOS. För att datorn ska starta från flash-enheten innan du försöker starta från den interna hårddisken, ändringar i BIOS måste göras. BIOS kan laddas genom att trycka på en funktionstangent, t. ex. F11. Kontrollera datorns skärm som datorn startar, rätt nyckel verka för att BIOS bör anges. Gå till "Boot Menu" och välj sedan din USB-enhet som bootdisk.
  5.
  Avsluta BIOS. BIOS är oftast lämnat genom att trycka på en funktionstangent, ofta F12, eller genom att trycka på "ESC" knappen. I varje fall avsluta BIOS genom att följa anvisningarna på skärmen. När du lämnar BIOS kommer datorn först försöker starta från flashminnet innan du laddar operativsystemet lagras på den interna hårddisken.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du uppgraderar mitt ATI-kort rörlighet video

Relaterade artiklar


 • hur till låsa skannern på en Dell-skrivare
 • hur man installerar en Hi-Speed controller USB Host
 • hur man kan jämföra laptop processorer
 • Lägga till en skrivare för att dela på en dator & laptop
 • Ta bort en Novell mappad enhet
 • felsökning av en USB till parallell kabel
 • kommer externa modem påskynda min fjärranslutning?
 • Hur fyller jag en HP 3310 bläckpatron?
 • Lägga till en hårddisk till min HP Vectra vl420
 • hur du skannar till PDF med hp