Dator > Cyrix vs Pentium

 • Cyrix vs Pentium


 • Den Cyrix Corporation var en konkurrent till Intel under 1990-talet. Företaget, mest känd för sitt processorer, trivdes bara för en kort tid på grund av sin oförmåga att konkurrera med Intel, AMD och den växande efterfrågan på datorteknologi. Intels Pentium chips vanligtvis utförs-Cyrix processorer, men som en följd Cyrix processorer var billigare och vädjade till kunder som vill spendera mindre pengar och är villiga att ta smällen i prestanda

  historia Cyrix

  Cyrix skapades av en tidigare Texas Instruments anställd, Jerry Rogers, 1988. Företaget bestod av ett 30-tal designers och ingenjörer. Tyvärr hade Cyrix ingen tillverkningskapacitet och förlitade sig på tredje part-företag för uppgiften. Resultatet slutade med shoddily konstruerade CPUer som blev ökända för överhettning. Cyrix slogs samman med National Semiconductors 1997 och sedan köptes ut helt 1999 av VIA, en taiwanesisk tillverkande företag.

  Historia Pentium

  Intel startade redan 1971 med 4004 för Nippon räknemaskin Corporation. Topphastigheten på denna processor var 0,0108 KHz. I mars 1993 släppte lös Intel sin Pentium körs i hastigheter på 60 MHz och var revolutionerande för sin tid. Pentium linje löpte fyra år och hastigheten ökas upp till 233 MHz. Cyrix är 5x86 processor blev tillgängliga i början av 1990-talet med hastigheter på 100 till 120 MHz och sedan dess 6x86 design släpptes i början av 1996 klockade in på 150 MHz (max). Intel kunde hålla sig framme, alltid möjlighet att ut-göra Cyrix processorer.

  Pentium II Pentium II infördes i maj 1997 och fortsatte produktionen genom 1998. Pentium II blev snabbt standard inom branschen. Den första versionen av Pentium II sprang på 233 MHz och för en tid Cyrix: s Media GX processor var ett lämpligt alternativ. Dock bröt Intel formen 1998 och presenterade sin 450 MHz Pentium II-processor. Efter detta var Cyrix inte längre en konkurrent.

  Cyrix Media GX

  När Cyrix slogs samman med National Semiconductors, koncentrerade de sina ansträngningar mot ett system i mellanklassen, som döptes till Cyrix Media GX. Dessa system drabbats hyllorna i oktober 1997 till låga kostnader eftersom allt var integrerad (grafik, minne och PCI-styrenheter) men drabbades hårt under uppgradering förmåga. Till exempel, om ett bättre grafikkort blev tillgängliga på marknaden, kunde en Media GX systemstöd inte det på grund av den integrerade arkitekturen. Det fanns två typer av GX-processorer tillgängliga. Originalversionen sprang i hastigheter på 120 till 180 MHz och den andra versionen sprang i hastigheter på 200 till 300 MHz

  Betydelse

  Konkurrerande med Intels Pentium, det Cyrix designteam faktiskt tillhandahålls jämförbara alternativ för sparsamma kunder. Även Cyrix fasas ut, skapade deras konkurrens med Intel marknaden för budget-processorer och tvingas Intel att utforma sin egen budget processorer, Celeron. På ett sätt, spelade Cyrix en avgörande roll för att den personliga datorn till massorna. Cyrix grundades under en tid då hemdatorer just höll på att bli populär. De gjorde datorer mer tillgänglig för personer med mindre plånbok genom att marknadsföra något långsammare maskiner vid nästan hälften av kostnaden för Intel-baserade system.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur kan jag titta på tv på min pc?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort musik på iPhone utan dator
 • hur man byter en laptop signal inställning
 • hur man installerar dell xps140 tangentbord
 • hur du formaterar ett 4GB SDHC-kort
 • hur man fixar din Mac batteri
 • hur man rengör LCD laptop skärmar
 • hur man byter en flash-enhet från FAT32 till NTFS
 • hur flash MSI bios
 • hur du tar bort klistermärken från min dv2000 Handlovsstödets
 • hur till vända bort ett fryst PowerBook G3