Dator > 32 bit vs 64 bitars pc

 • 32 bit vs 64 bitars pc


 • Som förskott hårdvara, välja mellan ett 32-bitars och en 64-bitars PC har snabbt blivit ett riktigt beslut. Trettiotvå-bitars datorer är standard för hemdatorer, men 64-bitars datorer sakta blir allt vanligare. Förut var fördelarna med ett 64-bitars system egentligen bara relevant för avancerade affärsprogram, men nu dessa fördelar slår mot mainstream också. Det innebär att du måste vara medvetna om både fördelar och nackdelar med att övergå från en 32-bitars dator till en 64-bitars en.

  Vad är skillnaden

  Lite är ett mått på data, som kilobyte och megabyte att du är förmodligen mycket mer. ? förtrogen med (förutom lite är mycket, mycket mindre). I en 32-bitars system så fungerar hela maskinen i 32-bitars bitar. I varje klockcykel, crunches din processor 32 databitar och ditt system bussen rör 32 databitar omkring på moderkortet. Det betyder att en 64-bitars system effektivt hanterar dubbelt så mycket data i varje klockcykel. Tyvärr måste de flesta komponenter i datorn vara särskilt utformade för att användas med ett 64-bitars system. Detta inkluderar processor, systembuss, moderkort, operativsystem och även de program du kör på din dator.

  Fördelar med 64-bitars maskiner

  Sedan en 64-bitars maskin flyttar runt dubbelt så mycket data för varje klocka cykel, kan det fungera dubbelt så snabbt när du är utnyttja dina resurser maximalt. Detta inkluderar videokodning, spel och affärsprogram som CAD. Tyvärr finns det inte mycket av en skillnad i prestanda för aktiviteter som surfning och ordbehandling. Observera även att vissa systemkomponenter faktiskt inte kommer att kunna arbeta dubbelt så snabbt, även om de är hantering dubbelt så mycket data på en gång.

  64-bitars operativsystem

  De flesta moderna operativsystem är tillgänglig i ett 64-bitars smak. Detta inkluderar Microsoft Windows 7 och Mac OS X Snow Leopard. Tidigare versioner av både operativsystem har också 64-bitars kapabel versioner. De flesta 64-bitars operativsystem låter dig köra 32-bitars program utan några problem. Enligt Microsoft är det viktigaste undantaget vissa antivirusprogram. De flesta antivirusprogram beslutsfattare har 64-bitars versioner av sina program tillgängliga för samma pris som 32-bitars versioner, dock.

  64-bitars program

  Det enda program som kommer att kunna utnyttja hastigheten fördelarna av 64 -bitars system är program som är gjorda för att köra på 64-bitars maskiner. De flesta av de typer av program som skulle gynnas av 64-bitars annan användning än spel är för professionella tillämpningar, och de flesta av dessa har redan 64-bitars versioner tillgängliga. Tänk på att du kan behöva köpa en annan licens av viss programvara för att kunna använda 64-bitars version. Ändå kommer de flesta 32-bitars program fungerar fortfarande i ett 64-bitars miljö, men 64-bitars program inte fungerar på 32-bitars system.

  64-bitars drivrutiner

  En av de största svårigheterna associated med en 64-bitars system är att hitta 64-bitars drivrutiner för din hårdvara. Detta beror på att medan de flesta 32-bitarsprogram kan köras på en 64-bitars maskin, måste alla förare för en 64-bitars system som särskilt utformade, 32-bitars drivrutiner fungerar inte på 64-bitars datorer. Core komponenter kommer göras redan för din 64-bitars system, och om du köper från någon större datortillverkare kommer dessa förare att ges till dig. Kringutrustning som inte använder standard drivrutiner, men inte får arbeta med ett 64-bitars system. Du kan kontrollera varje perifera för kompatibilitet. Vanligaste som skannrar, skrivare och kameror borde ha några problem, medan mer unika maskinvara (t. ex. nisch enheter du kan ansluta dig online) kanske inte är kompatibla med 64-bitars system

  Memory Överväganden

  En av de viktigaste skälen att uppgradera från en 32-bitars system till ett 64-bitars ett är möjligheten att lägga till mer minne. 32-bitars datorer kan bara använda ca 4 gigabyte minne, både system och videominne. Däremot kan 64-bitars maskiner igen upp till 16 exabyte minne (det är 16 miljarder gigabyte). Som ni kanske vet, inte ens i närheten att mängden minne kommer att finnas för hemdatorer i många år.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du lägger videominne

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en iMac G5
 • grafikkort strömförsörjningskrav
 • hur man öppnar en Compaq Evo D500 fall
 • hur man byter en saknad port USB-skrivare
 • Hur fyller jag en HP 3310 bläckpatron?
 • hur du ändrar bläckbehållaren på en Canon imagePROGRAF storformatsskrivare
 • hur man köper ett 3G IPAD
 • hur man fixar i / o fel
 • hur man vet vad RAM min dator kommer att acceptera
 • hur man ansluter en ny skrivare till en ny dator