Dator > typer av datorer & deras funktioner

 • typer av datorer & deras funktioner


 • Datorer används för en mängd olika tillämpningar --- från vetenskapliga data inspelning till konstruktion till vardagliga personliga bruk. Som ett resultat av själva datorn funktioner och modellerna varierar beroende på användning och tillämpning. Flera typer av datorer finns med funktioner som sträcker sig från komplexa vetenskapliga beräkningar som väder övervakning och spårning på bearbetning enkla uppgifter som att surfa på Internet och kolla e-post.

  Superdatorer

  "far till superdatorer," Seymour Cray, byggd den första superdatorn i 1963 kallas CDC 6600, enligt Cray Inc. Han grundade företaget Cray Research att fokusera på systemutveckling superdator. Superdatorer ge snabbast snabbheten hos en dator. Används för mycket komplexa beräkningar, superdatorer har extrem processkapacitet. Till exempel driver Jaguar, en Cray Inc. superdator, på 1750 Teraflops (flyttalsoperationer per sekund) presterar på topp --- vilket innebär att systemet kan beräkna 1. 750. 000 GB per sekund. Superdatorer arbete bakom kulisserna för att köra de mest avancerade informations forskningen framåt. De används för olika mycket vissa program, inklusive vädret forskning, kvantfysik, kärnvapen simuleringar detonation och en klass av problem som kallas "Grand Challenge problem", en uppsättning problem som kräver en högpresterande dator.

  Mellanstora eller minidatorer

  mellanregistret dator, som ursprungligen kallades minidatorn och nu kallas en server, är mellan en mikrodator och stordator (i relation till storlek och styrka). Termen "minidator" utvecklades under 1960-talet för att beskriva datorer som utnyttjas transistor teknologi. Under 1970 och 1980, utveckling av mikrodatorer --- eller stationära --- placeras minidatorer i mellanklassen beteckning. De ansågs vara ett mer kraftfullt för en användare maskin. True minidatorer började sjunka, men på grund av en billigare minidator som används mikroprocessorteknik. Mid-range datorer ger hantering för flera ansökningar. De används för att köra backend-applikationer som företag e-post, databassystem och hela nätverket antivirusprogram.

  Mikrodatorer eller dator

  ses som den första skrivbordet, HP 9830, som släpptes för konsumentbruk på 1970-talet överträffas datorer åt gången eftersom det innehöll en hårddisk samt utnyttjade BASIC programmeringsspråk. Mikrodatorer är de vanligaste konsumenten enhet. Denna dator typen omfattar stationära datorer och bärbara datorer. Mikrodatorer använda en mikroprocessor för att utföra instruktioner och är avsedd att användas av en person. De används för kontorsprogram, e-post, Internet, spel eller utbildning.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man beräknar pixlar per tum

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en diskettenhet använda en hårddisk kabel
 • Hur gör jag formatera om ett SD-kort?
 • hur man byter batterier i en Logitech V320 mus
 • hur du ansluter Radeon X1600 till en TV
 • hur du ansluter en kabelansluten skrivare till en trådlös skrivare
 • Averatec anteckningsbok uppstart problem med batteri
 • hur man får ljudenheter
 • hur du tar bort tangentbordet från en asus laptop G2S
 • hur fylla på bläckpatroner till en HP c8773a
 • hur man öppnar en HP Scanjet att skanna objektdata