Dator > hur ta reda på vilken chipset min Dell laptop har

 • hur ta reda på vilken chipset min Dell laptop har


 • I en dator, hänvisar "chipset" till den uppsättning av integrerade kretsar som styr kommunikationen mellan olika enheter i maskinen. Till exempel processorn och grafikkortet. Chipset kan också avgöra vissa datorn specifikationer såsom processorn och minnet typer som kan användas, eller vissa expansionskort som kan installeras. Identifiera chipset din Dell laptop för att lära sig mer om dess möjligheter och begränsningar

  Hitta en bärbar chipset med Dells supportwebbplats


  1.
  Bläddra till Dells supportwebbplats via länken i "Resurser" i denna artikel. Klicka på "Börja här" knappen under "Support för hemanvändare" på vänster sida av fönstret.
  2.
  Klicka på "Drivrutiner och nedladdningar" länk, klicka sedan på "Välj modell "i fönstret som visas.
  3.
  Klicka på" bärbara datorer "och sedan på den produkt linje som din bärbara dator tillhör (t. ex. " XPS ") och modellnumret (e. g. "M1210"). Om du inte vet modellnumret på din bärbara dator, leta efter ett emblem nära tangentbordet eller ett klistermärke på undersidan av enheten. Klicka på "Bekräfta" efter att ha valt modellen.
  4.
  Klicka på "Manualer" länken till vänster sida av skärmen och klicka sedan på "Hämta Manual"-knappen.

  5.
  Välj önskat språk och klicka sedan på länken för att se eller ladda ner användarhandboken för datorn. Leta efter ett kapitel i manualen med titeln "Tekniska data" för att hitta chipset för din bärbara dator, till exempel "Mobile Intel 945 Express GM. "Om du inte kan hitta denna information i användarhandboken för datorn eller kan inte hitta användarhandbok, fortsätt till avsnitt 2 eller 3 att lära sig att hitta chipset av din bärbara dator med gratis verktyg.

  Hitta en bärbar chipset med PC Wizard


  1.
  Bläddra till PC Wizard webbplats med hjälp av den andra länken i "Resurser" i den här artikeln och klicka på "ZIP-paketet" nedladdningslänk.
  2.
  Packa upp filen till valfri plats och kör den genom att lansera programmet "PC Wizard. exe. "
  3.
  undersöka resultaten visas i PC Wizard efter det att programmet söker igenom ditt system. Kretsuppsättningen visas under" System Summary "nära toppen av fönstret (t. ex. "Intel i945PM").

  hitta en bärbar dator chipset med Intel Chipset Identification Utility


  1.
  Ladda Intel Chipset Identification Utility med den tredje länken i " Resurser "i den här artikeln. Run" ChipUtil. exe "för att starta verktyget.
  2.
  Klicka på" Uppdatera "knappen längst ned i fönstret om du får ett felmeddelande om att nyttan inte kan identifiera alla komponenter i datorn.
  3.
  undersöka resultaten visas efter Intel Chipset Identification Verktyget klar med uppdateringen. Chipset visas längst upp i fönstret (t. ex. "Intel 440 chipset familj").

  Tips och varningar


 • Om din Dell laptop är en ny modell kan du att kunna surfa direkt till listan över specifikationer efter sökning på "Dell (modellnummer) specs" på Google eller någon annan sökmotor. Till exempel kan en fullständig sökning läsa "Dell M1210 specifikationer. " Ofta kommer du att kunna hitta en direkt länk till bruksanvisningen eller specifikationer på första sidan av resultat för sökmotorn.
 • avsnitt 2 och 3 i denna artikel kan även användas för att identifiera chipset många icke-Dell-datorer.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man ansluter en PC till en TV med en TV-mottagare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en DVD-enhet till en Dell Dimension 2350
 • hur man installerar en HP Laser Jet 1100 skrivare
 • dator för trådlös data
 • hur man använder den bärbara datorn upphittaren
 • Felsökning av en EasyShare-serien Printer Dock 3
 • hur du lägger till trådlöst internet till en Dell stationär dator
 • sata vs ide fördelar & disvantages
 • Averatec anteckningsbok uppstart problem med batteri
 • Hur man använder en bärbar Verizon modem
 • cloud computing kontra flashminne