Dator > hur man kan kontrollera spänningen på en pc

 • hur man kan kontrollera spänningen på en pc


 • Spänningen Kravet på din dator kan vara viktigt för att köpa en adapter eller att avgöra kompatibiliteten när du reser ut ur landet. Lyckligtvis hitta spänning på din stationära dator eller laptop PC är enkel. Allt du behöver är att förstå den tekniska dokumentationen på undersidan av din bärbara dator eller på nätaggregatet i din dator. Medan många stationära datorer kan du ändra spänningen i strömförsörjningen med luckan en strömbrytare, kommer du antagligen behöva en särskild adapter för de flesta bärbara datorer.

  Du behöver:. .
  stationär eller bärbar dator

  Hitta Spänning på en bärbar dator


  1
  Hitta den tekniska dokumentationen på undersidan av din bärbara dator. Dokumentationen kan vara i svart eller vitt typ.
  2.
  Hitta märke och modell av den bärbara datorn. Just under detta framför allt konstiga symboler, kommer att strömmen information.
  3.
  Leta reda på spänningen. På vissa datorer (till exempel på de flesta ASUS-maskiner) kan du behöva gräva igenom några asiatiska tecken att hitta denna information. Det kommer att bli ett "+" tecknet följt av ett nummer följt av "V. "
  4
  Kontrollera laptop's nätaggregat. Sladden och "box" (transformator) som går från datorn till eluttaget. Det kommer att finnas liknande information på strömförsörjningen.
  5.
  Kontrollera att "Output" spänning på strömmen matchar "INPUT" spänning på den bärbara datorn. Denna förenlighet är angeläget att undvika skada på din maskin.

  Hitta Spänning på en stationär dator


  1.
  Hitta strömtillförseln din stationära PC. Detta är typiskt på toppen och baksidan av datorn. Det är där kontakten från väggen kommer in till datorn.
  2.
  På baksidan av nätaggregatet, vilket normalt synlig utan att behöva ta bort datorn fallet kommer du se en orange eller rödaktig byta inbäddade något inuti chassit strömförsörjning. Det kommer sannolikt att ha två inställningar, 110V och 220V.
  3.
  Kontrollera att spänningen är korrekt på switchen. Amerikanska elektriska system kräver en spänning på 110 volt, medan många internationella elektriska system kräver 220 volt (Tyskland, till exempel).
  4.
  Byt till rätt spänning om brytaren inte redan finns där. Om du reser och osäker på den spänning, fråga någon som har en dator för att kontrollera spänningen i hans dator med hjälp av samma steg.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man använder PVR Plextor ConvertX

Relaterade artiklar


 • hur du säkerhetskopierar din dator filer innan en datorkrasch
 • hur man byter HP All-in-one för att skanna till PDF
 • användningsområden för en gammal pda
 • Hur du kopierar en ikon & klistra in i en starta mapp
 • hur man installera pci mjuka data faxmodem med smartcp
 • hur man fixar Kodak skrivare
 • bläckstråle refill instruktioner
 • hur man kan kontrollera för felaktiga eller inte matchande grafikkort
 • hur man installerar USB 2.0-drivrutiner på en pc
 • Felsökning av en HP Officejet v40xi