Dator > hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 6000

 • hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 6000


 • Ta bort ett moderkort i en stationär dator kan vara relativt enkel: koppla bort delar, byta ut moderkortet. På grund av den kompakta karaktär av en laptop-såsom Dell Inspiron 6000-byta ut ett moderkort kan ta mycket tid, om inte görs på rätt sätt kan du skada de inre komponenterna. Ersättningsstämplarna moderkortet måste vara förenliga med resten av komponenterna eller datorn inte fungerar korrekt

  Du behöver:
  Liten platt skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.
  Nytt moderkort.

  Borttagning av moderkort


  1.
  Vänd på datorn så att undersidan är vänd uppåt och gångjärnen är på toppen. Ta bort batteriet i övre högra hörnet genom att skjuta batterispärren åt höger. Batteriet kommer att dyka upp, så dra ut det ur facket för att ta bort den.
  2.
  Ta bort de två skruvarna som håller RAM-luckan på plats och ta sedan bort luckan. RAM-minnet luckan är i mitten av datorn, nära botten.
  3.
  Klipp av RAM-minne genom att trycka clipsen som håller RAM-minne på varje sida ifrån varandra på samma gång . RAM-minnet dyker upp, dra sedan ut den ur facket för att ta bort den. RAM-ser ut som en liten dator styrelse med svarta rutor på den.
  4.
  Bort de två skruvarna längs den högra sidan, precis under där batteriet var, för att lossa hårddisken. Dra enheten till rätten att ta bort den.
  5.
  Ta bort tretton skruvarna som följer längs den nedre kanten av den bärbara datorn. Det finns fyra skruvar längs övre och fyra i motsvarande ställen på botten. Det finns två skruvar i närheten av där skruvarna för hårddisken var längs den högra kanten av den bärbara datorn. En skruv är direkt till höger om batterispärren. De sista två är precis ovanför fläkten ventil i nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn.
  6.
  Vänd laptop över och helt öppna skärmen.
  7.
  Ta bort gångjärnsskyddet genom att placera en liten platt skruvmejsel i den högra sidan av gångjärnsskyddet, som är den plastbiten som innehåller strömbrytaren, direkt ovanför tangentbordet. Lyft försiktigt gångjärnsskyddet hjälp av skruvmejseln och sedan köra ett finger längs undersidan av locket för att lossa och ta bort den från den bärbara datorn. .
  8
  Ta bort de två skruvarna under gångjärnsskyddet som håller tangentbordet på plats -. De är över "F5" och "Ins" nycklar
  9 .
  Lyft tangentbordet upp något, koppla från tangentbordet kontakten, som är direkt över styrplattan i mitten av den bärbara datorn. Dra tangentbordet uppåt och lossa den.
  10.
  Skruva loss jordkabeln från moderkortet och koppla bort bildskärmskabeln. En jordkabel och visa kabel är i mitten av den bärbara datorn uppåt-tänk dig en linje från den andra "L" i "DELL" ner till den bärbara datorn för att hitta en jordkabel och visa kabel. Bildskärmskabeln är direkt intill en jordkabel och har en fliken.
  11.
  Koppla den vita och svarta kablar från Mini-PCI-kort i utrymmet direkt till höger om en jordkabel och visa kabel. Sprid klippen på varje sida av Mini-PCI-kortet isär för att lossa och ta bort mini-PCI-kort.
  12.
  Bort de fyra skruvarna (två var) från varje gångjärn för displayenheten. Gångjärnen är i den vänstra och övre högra hörn. Dra displayenheten upp för att ta bort den från den bärbara datorn.
  13.
  Ta bort en skruv direkt till höger om en jordkabel platsen.
  14.
  Avlägsna kopplingen pekplattan från huvudmenyn ombord-det är i rymden direkt i mitten av den bärbara datorn med den runda batteriet. Kontakten ligger under batteriet. Efter bortkoppling av pekplattan, lyft locket på den bärbara datorn och ta bort den.
  15.
  Skruva loss grafikkortet /termisk-kylning församling, som är på toppen av dator i mitten. Kortet /montering är rektangulär med ett kopparrör som går vid sidan av den bärbara datorn.
  16.
  Ta bort MCH kylfläns, som är direkt under grafikkortet /termisk-kylning församling. Ta bort den enda skruv i nedre vänstra hörnet av MCH kylflänsen som säkrar den till moderkortet, ta sedan bort kylflänsen.
  17.
  Skruva loss mikroprocessorn termiskt kylning församling ser ut som ett "X" och ligger till höger om fläkten, i det övre vänstra hörnet på den bärbara datorn.
  18.
  Vrid sockeln som säkrar mikroprocessorn till moderkort moturs. Uttaget är skruven till vänster om processorn, som var under mikroprocessor termiskt kylning församling. Lyft mikroprocessor rakt upp för att ta bort det efter att lossa kontakten-vara noga med att inte böjs eller skadas sidan av mikroprocessor med stiften
  19
  Skruva av det svarta fläkt i. . övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Det finns en skruv i det övre vänstra och en i nedre högra hörnet av fläkten. Bredvid nedre högra skruven, lyft upp fläktkabeln att koppla ur den från moderkortet.
  20.
  Koppla bort högtalarkabeln och Bluetooth-kabeln längst ner på den bärbara datorn. Båda är precis ovanför där styrplattan skulle ha varit.
  21.
  Skruva loss moderkortet och ta bort den från den bärbara datorn höljet. Det finns en skruv direkt ovanför där grafikkortet var på toppen och direkt i mitten av den bärbara datorn, ett annat är i det övre vänstra hörnet av där hårddisken brukade vara medan den sista är i nere till höger på samma utrymme. Lyft styrelsen från höger sida för att skilja den från höljet.

  Installera nytt moderkort


  1.
  Placera den vänstra sidan av det nya moderkortet i huset först, sedan låg den högra sidan nedåt. . . Skruva fast moderkortet i höljet på samma ställen som du extraherade dem från den ursprungliga moderkortet
  2
  Anslut Bluetooth och högtalarkablarna till moderkortet-Tryck bestämt nedåt på kontakter se till att de ansluta säkert.
  3.
  Placera fläkten i målet och skruva i. Se till att den böjda delen av fläkten är i vänstra hörnet och koppla kabel till moderkortet.
  4.
  Rikta mikroprocessorn till moderkortet, den på plats och vrid medsols uttag för att säkra den. Mikroprocessorn och moderkortet har motsvarande pilar som fungerar som en guide för att anpassa den ena till den andra.
  5.
  Placera mikroprocessor termiskt kylning montering på toppen av mikroprocessor och skruva fast moderkortet. I skruvhålen är numrerade på montering, dra åt dem i nummerordning.
  6.
  Placera MCH kylfläns på den plats där grafikkortet var och fäst det med det enda skruv i det nedre vänstra hörnet.
  7.
  Placera grafikkort /termisk kylning montering på toppen av kylflänsen och skruva fast. Se till att ansluta kontakten moderkortet i det nedre vänstra hörnet.
  8.
  Rikta den övre luckan på den bärbara datorn höljet på den undre luckan. Anslut pekplatta kontakten, knäpper sedan locket på plats genom att stadigt trycka ner den längs kanterna på ramen. Dessutom skruva en skruv i toppen och i mitten för att säkra den övre höljet till botten.
  9.
  Rikta in displayenheten på den bärbara datorn genom att matcha gångjärn till den tomma skruvhål i övre vänster och höger hörn av den bärbara datorn. Skruva displayenheten i höljet och skruva en jordkabel i och anslut bildskärmskabeln till moderkortet.
  10.
  Skjut mini-PCI-kort i mini-PCI-kortplats för höger i displayen kabeln. Placera den högra sidan i första, tryck sedan ner på vänster sida av kortet för att säkra det på plats. Anslut den vita och svarta ledningarna till mini-PCI-kort.
  11.
  Anslut tangentbordet kabeln till moderkortet och skjut tangentbordet, botten först, på den bärbara datorn. Säkra den bärbara datorn med skruvarna ovanför "F5" och "Ins" nycklar.
  12.
  Passa gångjärnsskyddet ovanför tangentbordet. Tryck vänster sida av gångjärnsskyddet ner först och anslut den på plats går från vänster till höger genom att trycka ordentligt ner på det.
  13.
  Stäng den bärbara datorn och vänd på den. Byt ut tretton skruvar som nämns i avsnitt 1, steg 5.
  14.
  Sätt in hårddisken i höger sida av den bärbara datorn. Säkra med de två skruvarna längs den högra sidan av den bärbara datorn.
  15.
  Skjut RAM i minneskortplatsen, höger sida först. RAM-kan bara gå på ett sätt, så om den inte glider på plats, blädderblock det över och ett nytt försök. Tryck ner vänstra sidan av RAM att säkra det på plats. Sätt tillbaka RAM-luckan och skruva fast den på plats.
  16.
  Placera batteriet i batterifacket. Sätt i batteriet toppen först, tryck sedan ner på botten tills det klickar på plats.

  Tips och varningar


 • Kom ihåg att röra en bit metall att fullgöra eventuell statisk elektricitet innan du rör inre datorkomponenter. Detta kommer att minska risken för skador på komponenter. Du kan också bära ett antistatiskt armband.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Felsökning en HP 6310 projektor

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en hårddisk i DOS
 • hur man ändrar hastigheten processorfläkten
 • USB-minne vs hårddisk lagring
 • felsökning av en HP Pavilion som har slutat fungera
 • hur man fyller Lexmark x5070 bläckpatroner
 • hur man kan återställa en Dell-dator till tillverkaren inställningar
 • hur du skriver ut kuvert på en HP4
 • hur man kommer åt bios i en HP Pavilion 7915
 • hur du återvinner CD-fodral
 • Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200?