Dator > hur flash MSI bios

 • hur flash MSI bios


 • Blinkande BIOS på din MSI moderkort kan vara nödvändig om datorn inte fungerar korrekt eller om nyare BIOS-versioner behandla frågor med datorn. Du kan flasha BIOS MSI genom ett verktyg i Windows tillhandahålls gratis av MSI eller genom att manuellt ladda ner rätt BIOS-filen, skapa och startar från en startdiskett och flasha BIOS via en DOS-prompt

  Du behöver:.
  Windows startar skivor.

  Blinkande Genom Windows


  1.
  Ladda ner och installera MSI Live Update programmet tillgängligt gratis på http://www . msi. com.
  2.
  Kör Live Update programmet och välj "Live Update"-knappen längst upp i fönstret. Se till att "Automatisk uppdatering" är markerad och klicka sedan på knappen "Sök" beläget nära nedre vänstra hörnet av fönstret. Programmet kommer att söka efter alla tillgängliga BIOS-uppdateringar för just din moderkortet automatiskt.
  3.
  Markera rutan med BIOS anges som den typ och klicka på "Download"-knappen. När ansökan har hämtats BIOS uppdateringen klickar du på "Spara Path" knappen för att gå till platsen uppdateringen laddades ned.
  4.
  Stäng alla öppna program och sedan starta uppdateringen programmet hämtat tidigare. Följ anvisningarna som visas på skärmen. När ansökan är klar blinkar ditt BIOS att datorn startas om.

  Blinkande manuellt med en diskett


  1.
  Bestäm modell av din MSI moderkort, till exempel MS -4567. Modellbeteckningen är på moderkortet användarhandboken och på moderkortet själv, som vanligtvis finns någonstans i närheten av PCI-platserna.
  2.
  Navigera till MSI. com och väljer MSI Global som du befinner dig väljer. Sedan väljer du Moderkort knappen under Produkter rullgardinsmenyn.
  3.
  Kör en produkt sök efter modell av moderkortet. I sökresultaten väljer du fliken Downloads. Välj Bios knappen för modell för just din moderkort från resultaten
  4
  Ladda ner zip-filen för den senaste drivrutinen och extrahera innehållet till C:. . \ Bios. Skriv ner filnamnen på den körbara filen och alla andra icke-. txt eller. doc-fil.
  5.
  Placera den tomma disketten i diskettenheten och navigera till min dator. Högerklicka på A: enheten och välj Formatera. I det fönster som öppnas kontrollerar "Skapa en MS-DOS starta datorn" och klicka-format.

  Efter formatering disketter


  1.
  Starta din dator till A:-enheten genom att starta. Normalt är de flesta datorer kommer att försöka starta upp till A:-enheten först men om din dator slutar med att starta upp till Windows måste du redigera BIOS-inställningar för att göra det starta till A:-enheten innan den startar till hårddisken. Om det lyckas kommer du till en prompt som läser A:. . \
  2
  Skriv följande kommandon vid prompten:

  cd c: \ bios <, ange>

  c:  Skriv filnamn utan "<" eller ">" tecken. Den körbara filnamn och BIOS-uppdatering filnamn är de filnamn som du skrev ner tidigare.
  3.
  Kör igenom instruktionerna som visas efter verkställandet av programmet och vänta på BIOS till slut blinka. När uppdateringen är klar, ta ur disketten och starta om systemet att starta upp tillbaka till Windows.

  Tips och varningar


 • Flash via Windows om du kan eftersom det är mycket enklare och det är mindre av en chans att moderkortet skadas.
 • Avbryt inte blinkar processen i antingen Windows-program eller DOS-program eller om du riskerar permanent skada ditt moderkort.
 • Även genom att följa anvisningarna exakt det finns alltid en chans BIOS blixt kommer att misslyckas och du kan förstöra din moderkort.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:rensar en Linksys 2102 modem

Relaterade artiklar


 • Hur ansluter jag bläckpatroner på en HP Deskjet?
 • hur man installerar en IBM 380ed hårddisk
 • hur man fixar en Mac G3 som inte kommer att starta
 • refill instruktioner för en kanon tonerkassett
 • hur du installerar en hårddisk i en hp pavilion dator
 • hur man byter en OptiPlex 170L cpu
 • Kostnaden för bläckstråleskrivare vs laserutskrift
 • Hur kan jag få filer från en bärbar dator med en död moderkort?
 • hur du ansluter trådlösa skrivaren till nätverket
 • hur man öppnar en laptop batteri