Dator > hur du tar bort en DVD-enhet PowerBook G4 17 tum

 • hur du tar bort en DVD-enhet PowerBook G4 17 tum


 • PowerBook G4 är ett verk häst, men som någon häst som är överarbetad, PowerBook kommer att behöva lite TLC vid något tillfälle. Från tid till annan kommer du att behöva byta hårdvara och mjukvara för att hålla din bärbara dator i gott skick. Detta innebär ibland att ersätta DVD-enheten. Det kan vara skrämmande att helt avveckla PowerBook, men med rätt instruktion och lite förberedelser, kommer du se att det inte är så skrämmande som du tror

  Du behöver:. .
  T6 Torx skruvmejsel
  Spudger.
  3mm stjärnskruvmejsel.
  9mm stjärnskruvmejsel.
  16mm Phillips skruvmejsel.
  Mynt.


  1.
  Stäng av Powerbook och koppla alla strömkablar och all kringutrustning.
  2.
  Placera Powerbook nedåt, sedan använda ett mynt för att ta bort skruven batteriet låsning. Vrid skruven i medurs ta sedan bort batteriet.
  3.
  Bort de fyra skruvarna från luckan för minnet med en stjärnskruvmejsel, ställ sedan in panelen och skruvar åt sidan.

  4.
  Använd en 16 mm stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna som finns högst upp kanten av Powerbook. Använd en 9 mm stjärnskruvmejsel för att ta bort de 2 skruvarna på båda sidor av minnesplatsen. Sedan använda en 3 mm stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som båda sidorna av batteriet kontakt, ställ sedan in skruvarna åt sidan.
  5.
  Rotera den bärbara datorn tills all makt kärl står inför dig, ta sedan bort de tre skruvarna med en 3 mm stjärnmejsel.
  sex.
  Rotera Powerbook så gångjärnet är mot dig, och ta bort de två skruvarna på vardera sidan av gångjärnet med en 3 mm stjärnskruvmejsel.
  7.
  Rotera den bärbara datorn förrän data portarna är vända mot dig, ta sedan bort de tre skruvarna med 3 mm stjärnskruvmejsel.
  8.

  Placera den bärbara datorn uppåt, sedan sakta öppna skärmen. Använd T6 Torx skruvmejsel för att avlägsna de två små skruvar på vardera sidan av tangentbordet nära den bärbara datorns skärm.
  9.
  Ta tag i hörnen på Powerbook övre fallet så lyft försiktigt upp, vilket kommer att avslöja dolda flikarna på båda sidorna av den bärbara datorn. Använd sedan en spudger poppa ut flikarna på framsidan av Powerbook övre fall.
  10.
  Placera din spudger i främre sömmen på den bärbara datorn sedan sakta livet av toppen. Dra inte upp den övre hölje laptop, eftersom det fortfarande är ansluten till logikkortet av två band kablar. Ta försiktigt bort tejpen orange säkra flatkabeln på plats, koppla sedan loss flatkabeln från moderkortet.
  11.
  Ta bort den övre fallet från datorn helt, sedan försiktigt placera den på en säker plan yta.
  12.
  Använd spudger att bända upp PRAM ligger på höger sida av DVD-enheten. Koppla inte ur PRAM batteriet från moderkortet, utan bara lägger den åt sidan ur vägen.
  13.
  Bort de två svarta skruvarna sitter på höger sida av DVD-enhet och sedan ta bort de två stora silver skruvarna längst till vänster i DVD-enheten. Avlägsna den orangefärgade tejpen från DVD-enheten.
  Fjorton.
  Koppla den stora svarta kontakten från moderkortet och sedan glida ut från under röda och svarta högtalarkablar.

  15.
  Lyft DVD-enheten ur Powerbook.

  tips och varningar


  Köp
 • några små plastpåsar och etikett dem för varje fas i demonteringen processen. Till exempel etikett första påsen "gemener Demontering", och placera alla skruvar du tog bort från den nedre hölje i plastpåse. Detta hjälper dig att komma ihåg vilka skruvar som ska användas på varje fas av återmontering.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man kan jämföra hastigheter dator processor

Relaterade artiklar


 • hur du anpassar Laptop Skin
 • hur man använder en iPad Dock
 • Hur ändrar jag uppdateringsfrekvensen på min samsung 710 monitorn?
 • hur du kör ett program från en flash-enhet
 • av superclocking ett grafikkort
 • hur man byter ett datorchip
 • hur man använder en multi-kortläsare med Compaq Presario flera laptop
 • Hur ändrar jag Corsair minne timing i mitt RAM?
 • Du kan skriva ut från ett USB-minne?
 • hur du kan få ett tangentbord bit tillbaka på en Dell Latitude X300