Dator > hur Flash BIOS från usb

 • hur Flash BIOS från usb


 • Ett av de vanligaste sätten att uppdatera (eller "flash") BIOS på en dator med hjälp av en standard USB-minne. Om en ny uppdatering finns tillgänglig för din BIOS, måste du flash det att uppdatera den. Förkortning för "Basic Input och Output System," BIOS är den viktigaste program på datorn och regelbundet måste uppdateras för att säkerställa att maskinen stannar fungera på det sätt du vill. Även det är en otroligt viktig förfarande, uppdatera BIOS från ett USB-minne kommer inte ta mer än ett par minuter att slutföra.

  Du behöver:
  USB flash-enhet


  1
  Sätt in USB-flash-enhet som du vill använda till flash BIOS i din dator <. . . br>
  2.
  Hämta uppdateringen för ditt BIOS från webbplatsen för din BIOS-tillverkaren. (Tillverkaren av BIOS kommer att anges i instruktionsboken som följde med datorn. )
  3.
  Kopiera BIOS-uppdateringen filen till din USB-minne. Samtidigt, anteckna det exakta namnet och utbyggnad av uppdateringsfilen. Ta inte bort USB-flash-enheten från datorn.
  4.
  Starta om datorn.
  5.
  Tryck på knappen som krävs av datorn för att komma in i BIOS. Denna nyckel kommer att skrivas ned på skärmen. Tryck på knappen för direkt som din dator börjar vända på sig själv.
  6.
  Markera "Boot" och klicka sedan på "Enter" för att välja det. Ändra maskinvarudel listade under "Primary Boot Device" för att återspegla din bifogade USB-minne. Detta kommer att berätta för din dator som du vill starta om datorn och starta från flash-enheten. Välj "Spara ändringar och Avsluta" för att starta om datorn.
  7.
  Vänta ett par sekunder för en kommandotolk för att visas på datorskärmen. Kommandotolken är en helt svart skärm med en liten rad med vit text som du kan skriva på. När kommandotolken visas BIOS typ i namnet på uppdateringen filen på din USB-minne. Tryck sedan på "Enter".
  8.
  Hit "Y" tangenten en enda tid att berätta din dator som du vill uppdatera din BIOS. Din befintliga BIOS-version kommer att uppgraderas (eller "blixtrade") till den nya versionen via filen på din USB-minne. Ta inte bort USB-flash-enheten från datorn under denna process.
  9.
  Bort USB-flash-enheten från datorn när BIOS-uppdateringen är klar. Uppdateringen kommer det att anges när processen är klar. Datorn startar automatiskt om sig själv och ditt BIOS kommer att uppdateras.

  Tips och varningar


 • Du behöver inte ändra "Primary Boot Drive" värdet i BIOS tillbaka till din huvudsakliga hårddisk när du har flash enheten --- förändringen kommer att göras automatiskt när USB flash-enhet tas bort från din dator.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du skannar bilder på en skanner

Relaterade artiklar


 • hur man håller en laptop batteri från att dö
 • hur ändrar hårddisk i en Dell Inspiron 9300
 • Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200?
 • hur man rengör en tonerkassett för HP LaserJet 5p
 • Hur man laddar ner en drivrutin för min skrivare
 • hur man kan spara hela spel på ett Memory Stick
 • Hur får man en fast skiva av din Mac mini
 • hur du installerar ett ljudkort för en Dell Dimension 2300
 • hur man byter HP All-in-one för att skanna till PDF
 • hur man uppgraderar en 450 watts leverans datorkraft