Dator > Definitionen av elektronik bakplan

 • Definitionen av elektronik bakplan


 • Elektronisk bakplan har använts sedan tryckta kretsar först uppfanns. Anledningen till deras utseende i maskiner är för sin mångsidighet och utbytbarhet. Det är ingen överraskning varför de flesta integrerade elektroniska enheter inkluderar elektronisk bakplan. Faktum är att den dator du läser det här med också har en egen bakplan i botten av kretskortet utåt från baksidan av ditt torn

  Definition

  En elektronik bakplan är en typ av kretskort som inrymmer många olika in-och utgångsmoduler i olika slots. I grunden är det en slags styrelse som låter dig koppla in alla typer av kringutrustning till ankomst-och avgångstider som tilldelas på den. Det kan vara så enkelt som en stor styrelse med en samling slots eller så komplicerat som en dators perifer buss på moderkortet. Praktiskt taget alla relevanta perifer kan pluggas in i bakplan och uppgraderade omväxlande.

  Exempel

  Ditt moderkort perifera buss är ett perfekt exempel på ett bakplan. Detta bakplan kommer att passa alla yttre utformad för att fungera med det. Din nätverk adaptrar, interna modem, grafikkort och ljudkort kan vara ansluten till ett just nu. Om du ser några anslutningar på baksidan av datorn nära botten, är dessa kontakter knutna till kringutrustning som är ansluten till moderkortet elektronik bakplanet.

  Fördelar

  Elektronik bakplan är bra på grund av sin mångsidighet. Om du har en gammal komponent som du vill ersätta med en ny, behöver du inte köpa en helt ny maskin att ha den här komponenten. Du kan helt enkelt "swap"-komponenter genom att ta den gamla ut och sätta ett nytt i, så länge det stöds av bakplan du byta dem i. Till exempel kan ett PCI enhet inte vara ansluten till ett PCIe-facket på din dator. Detta är omöjligt på grund av skillnader i design för varje av facken.

  Typer

  Det finns fyra typer av bakplan att alla utför mycket liknande funktioner. Aktiva bakplan är de som har flera marker som buffert information för upptagen tider tills de friges. Passiva bakplan har ett enda chip som hanterar hela samlingen av tider och fungerar som en Synchronizer. Mellan passiva och aktiva bakplan, det finns ingen verklig fysisk åtskillnad. Förvaring bakplan används för flera lagringsenhet arrayer, t. ex. en RAID-konfiguration (Redundant Array av billiga enheter). Du hittar dessa också på datorn ibland. Midplanes är elektronik bakplan som låter dig koppla in kringutrustning till båda sidor, i motsats till moderkort som har bakplan på ena sidan.

  intressanta och unika bakplan

  Vissa äldre datorer som används för att få tider som kan användas för att ansluta en perifer med en processor socket. Om du inte är bekant med vad det är, är en processor sockel där processorn ligger och data överförs till och från det flytande. Andra datorer hade bakplan med slitsar som skulle ansluta andra bakplan på dem. Detta var också känd som "kedja kringutrustning. " I dagens moderna datorer finns det en annan typ av funktion som gör att två komponenter (oftast grafikkort) eller mer för att kopplas samman i samma bakplan, så länge de ligger bredvid varandra och ge dem möjlighet att dela processorkraft och minne . Detta är också känd som SLI eller Scalable Link Interface.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du installerar minne i en Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • hur man får ett lösenord från en bärbar dator
 • hur du använder din bärbara dator som en extra bildskärm
 • hur du tar bort locket på en Dell laptop bildskärm
 • hur man skapar en bootbar enhet xp flash
 • Felsökning ett ATI grafikkort
 • hur du ansluter din bärbara dator till en extern bildskärm
 • minne återhämtning verktyg
 • hur man ladda batteriet på en Dell Inspiron
 • Hur man laddar ner spel till en ipaq
 • hur ändrar hårddisk i en Dell Inspiron 9300