Dator > om uppfinningen av datorns tangentbord

 • om uppfinningen av datorns tangentbord


 • Isaac Newton sa en gång om hans upptäckter, "Om jag har sett ytterligare är det bara genom att stå på en jättes axlar. " På liknande sätt är den grundläggande datorns tangentbord resultatet av en mycket oansenliga och ödmjuk början. Inledningsvis uppfann som ett sätt att öka produktiviteten på kontoret, tangentbordet-särskilt QWERTY-tangentbordet systemet-har integrerats i den elektroniska tidsåldern med starten av datorn

  Du behöver:
  liten mejsel set. .
  Minne.
  Grafikkortet.

  I begynnelsen

  Datorns tangentbord är en rest av den numera föråldrade skrivmaskin. Skrivmaskinen uppfanns av Christopher Sholes 1868. Tangentbordet var ursprungligen i alfabetisk ordning, men var de mest använda typ barer för nära varandra, störde varandra, och fastnat. Sholes ordnas bokstäverna på tangentbordet i QWERTY-systemet används idag. QWERTY-systemet jämnt utrymmen de mest och minst vanligaste bokstäverna i det engelska alfabetet, vilket gav den typ barer tillräckligt med tid att falla tillbaka i sina springor innan nästa nyckeln kom fram att träffa rotorn. Andra tangentbord system har uppfunnits, men QWERTY är den absolut vanligaste.

  Computer Cometh

  Den dator som vi känner den idag har en lång historia. Computer History Museum i Mountain View, Kalifornien, börjar tiden linjen i 1939, när Hewlett-Packard grundades. Kolossen, en dator byggd 1944, läsa långa rullar av hålslaget papper för att bryta nazistiska koder under andra världskriget. ENIAC av 1946 (Electronic Numerical Integrator och datorn) tagit emot och läst in data från hålkort. Det var 1000 gånger snabbare än någon annan computing maskin på den tiden. Det kan hantera 5. 000 operationer per sekund och krävde 1. 000 kvadratmeter golvyta.

  Input /Output Human-Computer Interaktioner Utveckla

  magnetband, billig och lämplig för masslagring, började ersätta de gamla papper tejp och hålkort tekniken på 1940-talet. Den första kommersiellt producerade dator byggdes 1950, köptes av den amerikanska flottan. Trummor pulserade magnetiska spår på en cylinder. År 1952 var UNIVAC först med att använda en skrivmaskin-typ av människa-till-dator interaktion, som skall kallas UNIPRINTER, det analyserade avkastningen från 1952 års val, och noggrant Dwight Eisenhower som nästa president. År 1956 utvecklade Massachusetts Institute of Technology forskare de första direkta tangentbordsinmatning för datorer.

  QWERTY Uppfyller den elektroniska tidsåldern

  År 1963 skapade American Standard Code för Information Interchange en binär kod av ettor och nollor för att representera bokstäver och siffror och vagnretur funktionen på en skrivmaskin. Detta gjorde olika datorer från olika tillverkare att dela data med varandra. Alla dessa händelser under åren kombineras till tangentbordet gränssnitt som vi använder idag. Eftersom människor var så van vid QWERTY mönster av tangenterna på tangentbordet, fastnat i systemet. Datorns tangentbord utvecklat tekniskt, men knappsatsen systemet var samma som det varit sedan 1868.

  Dawn of the Personal Computer

  En dator tangentbord är en minidator. Inuti tangentbordet finns en liten processor och vissa elektroniska kretsar, som kallas "knappen matrisen. " Om du skulle öppna upp tangentbordet, skulle du se rader och kolumner i kretsar under tangenterna. När du trycker på en knapp, du öppnar en switch och skicka en elektronisk signal genom kretsen till datorn. Datorn bearbetar signalen och visar en bokstav, siffra eller symbol på skärmen.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:rensar bios lösenord på en Dell Latitude C510

Relaterade artiklar


 • Toshiba Satellite tangentbord avlägsnande
 • hur man konfigurerar en port anteckningsbok att använda två externa bildskärmar från dockningsstationen
 • hur till låsa skannern på en Dell-skrivare
 • hur man använder externa hårddiskar plattformsoberoende (Mac och PC)
 • hur man uppgraderar en processor i en Dell 4700
 • Hur kan du överföra ditt iTunes-bibliotek till din Archos 5?
 • hur man fixar en nervös Logitech mus
 • hur du aktiverar trådlöst på en ASUS G50V i XP
 • hur du installerar en Hitachi Deskstar hårddisk med en I / O-enhet magiska låda
 • dator keyboarding & cerebral pares